יום רביעי, 28 באוקטובר 2015

טארט פרג בציפוי גנאש

את המתכון הנפלא הזה מהבלוג דברים בעלמה, (עם קצת שינויים) הכינה הסיניורית שלי
לכבוד שובנו מחופשה קצרה
אודה שזו אני ששלחתי לה את הקישור במטרה לדגדג לה את בלוטות הטעם
שכן זאת לדעת, שתינו חולקות אהבה משותפת לגרגרים השחורים הללו
ולא משנה מה נלווה אליהם.

החלטה נבונה לוותר על הבסיס השאירה לנו את העיקר הטעים



למלית הפרג:

200 גרם פרג טחון טרי וזה חשוב,פרג לא טרי פשוט יקלקל את הטארט

חצי כוס סוכר

2 כוסות חלב

2 ביצים

שליש כוס אבקת שקדים 

2 כפיות תמצית וניל איכותית או מקל וניל אחד

לציפוי התפוז:

100 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת 

200 גרם שוקולד לבן

מיץ מתפוז אחד

קליפה מגוררת מתפוז אחד

לקישוט בסוף: גרידה של קליפת תפוז, כן, עוד תפוז.



אופן ההכנה:

 הפרג:

 בסיר קטן ועל אש נמוכה מחממים סוכר וחלב, תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הוניל והפרג, ומבשלים בבחישה חמש דקות עד שמסמיך. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר קצת (חשוב, כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה בשניה).

 מערבבים אל התערובת שהתקררה קצת את הביצים והשקדים הטחונים. שופכים את התערובת כולה אל תבנית הפאי, מטלטלים קצת את התבנית כדי שהמלית תתפזר באופן אחיד. 

3. אופים  בחום של 160 מעלות, למשך 25-30 דקות, עד שמתייצב.

 הציפוי:

 ממיסים בסיר כפול את השוקולד, השמנת, מיץ התפוזים וגרידת התפוז. כל הזמן מערבבים עם מזלג, כדי שהשוקולד הלבן לא ישרף.

 כאשר התערובת חלקה לחלוטין, מכבים את האש. יוצקים את הרוטב אל העוגה האפויה בעודו חם. מכניסים למקרר לקירור עד שהקרם מתייצב.

 מגררים עוד מקליפת תפוז (עם פומפיה, עם קולפן ירקות, או עם זצטר)

על העוגה כולה. מגישים צונן מהמקרר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה