יום ראשון, 22 בנובמבר 2015

טורט שקדים וקינמון

אמנם בעוגה הזאת קצת יותר טרחה
צריך להפריד ביצים, שתי קערות
אבל היא באמת שווה
הכנתי את העוגה בתבנית עגולה עם ארובה, אפילו לא הפכתי את התבנית
העוגה יצאה כל כך גבוהה

רכיבים:

6 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
2 כוסות שקדים טחונים
1 כוס אגוזים טחונים

אופן ההכנה:

אומנם מפרידים ביצים, אבל כדי  לחסוך קצת ברחיצת הכלים
אם מתחילים בהקצפת החלבונים אפשר בלי בעיה להמשיך להקציף
עם המקצף "המלוכלך" את החלמונים, הפוך -לא הולך

6 ביצים מופרדות


חלבונים להקציף עם חצי כוס סוכר
להניח בצד

  



חלמונים להקציף עם כוס סוכר
להוסיף כוס שמן
ואת הקליפה המגוררת 




להכין  בקערה את החומרים היבשים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
2 כוסות שקדים טחונים, השתמשתי בשקדים טחונים עם הקליפה,
 לעוגה בהירה יותר אפשר להשתמש בשקדים לבנים
1 כוס אגוזים טחונים




להוסיף לקציפת החלמונים, לסרוגין מהמיץ ומהקמחים, 
תוך עירבול איטי מאוד
כשכל הקמח נטמע בקציפה להפסיק לערבל



קציפת החלמונים סמיכה מאוד וכדי לקבל עירבוב מושלם 
מבלי לשבור את הקצף יש לקפל לקציפת החלמונים את קצף החלבונים, בשלוש פעמים, 


להעביר לתבנית עגולה עם ארובה משומנת ולאפות בחום 175 מעלות כשעה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה