יום רביעי, 25 בנובמבר 2015

לקט צבעוני של סלטים מהמטבח האסיאתי

סלטים חיים הם תענוג
אני בהחלט משתדלת לשלב יותר ויותר ירקות בארוחות שלנו
ירקות מבושלים וחיים
אוהבת את הצבעוניות ואת מגוון הטעמים השונה
ומעדיפה אותם על מנות פחמימה
ושלא יהיו אי הבנות, אני מכינה גם כאלה,וגם טועמת
אבל מעדיפה את הירקות






את  ארוחת השבת האחרונה שהכנתי בחרתי לפתוח במגוון סלטים

סלט כרוב סגול

רכיבים:

1/3 ראש כרוב סגול
2 גזר קלוף
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
1/2 כוס שומשום
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני (של אוסם והוא מתקתק)
2 כפות סויה קיקומן
2 כפות מירין
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
לטגן את השומשום לצבע זהוב ולהניח להתקרר

לפרוס בדיסקית המתאימה את הכרוב
לגרר במגררת הגסה את הגזר
לערבב עם שאר הרכיבים ולהניח לספיגת טעמים

לכן אני מציעה להכין את הסלט הזה לפחות יום לפני הארוחה



סלט פטריות

הסלט הזה מבושל ואף מחומם קלות לפני ההגשה:

רכיבים

2 בצלים
2 סלסלות פטריות שמפיניון
סויה
רוטב צ'ילי מתוק
מעט מלח

אופן ההכנה:

פורסים את הבצלים לפרוסות ברוחב חצי ס"מ בערך ומזהיבים בשמן
שוטפים את הפטריות ופורסים לפרוסות לא דקות
מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן על להבה בינונית תוך עירבוב
כשהנוזלים כמעט מתאדים מתבלים ב- 3- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2-3 כפות סויה ואם יש רוטב סויה בנוסח סיני שהוא בעל גוון מתקתק מוסיפים גם 2 כפות ממנו
ממשיכים בטיגון עוד 3-4 דקות.








סלט ירקות

וכל הסוד הוא בתיבול

הסלט מכיל 3 מלפפונים פרוסים
2 פלפלים צהובים פרוסים
 2 חופנים צנוניות פרוסות
 2 גזרים מגוררים

הרוטב- 1/3 כוס חמאת בוטנים מעורבבת במעט מים לדילול וכף סויה











עוד סלט נוסף לי לז'אנר הסלטים האסיאתים
סלט גזר טעים ומיוחד

2-3 גזרים חתוכים לגפרורים
5-7 צנוניות חתוכות לגפרורים
1/4 בטטה לא מבושלת חתוכה לגפרורים
3 בצלים ירוקים קצוצים
10 עלי בזיליקום קצוצים
עלים מ- 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

רוטב:

3 כפות סילאן
1/2 כפית מלח
כף חומץ
1 כף שמן שומשום
מיץ מלימון
1/4 כפית ג'ינג'ר יבש




סלט כרוב ברוטב חמאת בוטנים פיקנטי






רכיבים:

1/4 ראש כרוב לבן  פרוס דק
1/4 ראש כרוב סגול  פרוס דק
פלפל אדום חתוך לרצועות
 גזר חתוך לגפרורים דקים 
4 בצל ירוק חתוכים דק
עלי פטרוזיליה מ- 10 גבעולים

רוטב:
 
1/2 כוס חמאת בוטנים 
3 כפות מיץ ליים או לימון 
2 כפות חומץ אורז
 2 כפות רוטב סויה 
3 כפות דבש 
2כפות סוכר חום 
2 כפיות שמן 
 2כפיות ג'ינג'ר מגורר
1 שן שום כתושה

טורפים את רכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות
כדאי לתת לכרוב כמה שעות
במחיצת התיבול לפני ההגשה.

2 תגובות: