יום רביעי, 4 בנובמבר 2015

קורנדביף

קורנדביף הוא עוד תבשיל / מנה  שמבחינתי כולו קיצור דרך אחד גדול
את הנתח אפשר לקנות מתובל, נתח החזה שממנו מכינים קורנדביף
מגיע מתובל בפפריקה,עלי דפנה,פלפל אנגלי 
ובעצם לא נשאר יותר מידיי מה לעשות איתו.

אופן ההכנה לנתח במשקל של 2 ק"ג :

בסיר רחב מזהיבים 2-3 בצלים פרוסים
מוסיפים קוביות קטנות מחצי פלפל אדום ומאדים כ- 5 דקות

מניחים את הנתח המופשר בסיר
מוסיפים 4 כוסות מים -כך שהנתח יהיה רובו בנוזלים
מתבלים במלח,פלפל שחור וכפית שום כתוש
מבשלים כשעתיים וחצי
מידי פעם הופכים את הנתח בסיר



מוציאים מהסיר ומקררים לילה במקרר, וזה חשוב, אל תחשבו אפילו לקצר זמנים

רק כשהנתח ממש קר ניתן לחתוך פרוסות דקיקות ולהנות מהבשר

את נוזלי הבישול ממשיכים לבשל ולצמצם,לאחר סינון ניתן 

לחמם בהם את הפרוסות לפני האכילה.

נוזלי הבישול של צלי כזה או אחר אני אוהבת לשמור לי במקפיא

ולהשתמש בהם לבישול אורז, במקום מים.

אפשר להגיש קר ולשלב בכריכים על לחם שיפון, למשל 

עם מיונז וחרדל חריף וכמובן מלפפונים חמוצים



3 תגובות:

  1. באיזה סוג בשר את משתמשת- תודה

    השבמחק
  2. באיזה סוג בשר את ממליצה להשתמש- תודותיי

    השבמחק
  3. בעקרון קורנדביף מכינים מחזה בקר, אני קונה נתח שכזה עם תבלינים כמו עלי דפנה, פפריקה,גרגרי חרדל

    השבמחק