יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

עוגת שייש שוקולד

במסגרת עידכון  מלאי המתכונים לעוגה בחושה רכה, עסיסית וטעימה
וכמובן הכי קלה להכנה
כזאת שתלך עם הקפה של שבת בבוקר
נתקלתי במתכון הזה,(של קרן אגם) אמנם חלבי, 
אבל בלי מאמץ פירוונתי אותו  וקצת שיניתי בהתאם

מצרכים:

2 כוסות קמח לבן רגיל (280 גרם)

1 שקית אבקת אפיה

3 ביצים 

 1 כוס סוכר 

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מיץ תפוזים 

3/4 1 מיכלי מעדן אלפרו וניל

3/4 כוס שמן 

כפית תמצית וניל

4 כפות ממרח שוקולד השחר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום 180 מעלות ומשמנים את התבניות

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים שלמות, עד שמתחילות להופיע בועות קטנות 

מוסיפים את הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כחמש -שש דקות

 מוסיפים את השמן באיטיות שמן, ואת מעדן האלפרו,

תמצית וניל ומיץ תפוזים.

מנמיכים את מהירות המיקסר מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערבת אחידה.

2/3 מהבלילה מחלקים בין 2 תבניות אינגליש קייק

ל- 1/3 הנותר מוסיפים את ממרח השוקולד מערבבים עד לקבלת תערובת בצבע חום שוקולד

יוצקים את תערובת ע"פ התערובת הלבנה

בעזרת סכין מערבבים את התערובות בתוך התבנית ליצירת מראה שיש

מעבירים לתנור ואופים כ 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים לחים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה