יום רביעי, 23 בדצמבר 2015

קציצות אבו חצירא

כזה באזז היה למתכון הזה, שהעלתה יונית צוקרמן בסלונה , עד שהייתי חייבת לנסות
האמת ,את  הקציצות שלי  אני מצפה בפרורי לחם כך שהן יוצאות קראנצ'יות ,עסיסיות
טעימות מאוד.
אבל וריאציות הרי אני אוהבת
וציפוי הסולת נשמע לי מעניין למדיי ואפילו  שלב הביצה נשמע מעניין
אצתי רצתי לקנות סולת, 
שכן סולת אצלי - רק בחורף ,לקיגל של החמין, וחיכיתי לשעת רצון
שלא איחרה לבוא


רכיבים:  

חצי קילו בשר בקר טחון איכותי 
בצל גדול קצוץ
תפוח אדמה מגורר על מגררת גסה
2 פרוסות לחם.
חצי צרור  של פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח, 1/3 כפית פלפל שחור
חצי כוס אורז לא מבושל

ציפוי :

2 ביצים טרופות עם מעט מים 
סולת

רוטב לבישול הקציצות:

 שמן בכמות שתכסה את תחתית סיר הבישול  
פפריקה 
אבקת מרק עוף 
מלח פלפל.
מים


אופן ההכנה :

מערבבים את חומרי הקציצות, ממש ללוש עם הידיים, זה עושה טוב למרקם של הבשר והקציצה.

 אין צורך להוסיף ביצה ! זה לא טעות.
להוסיף את האורז ולערבב


לצור   קציצות  לא מאוד גדולות, 

יש לזכור שהקציצות עוד יתפחו בזמן הבישול, לטגן בשמן חצי עמוק



הכנת הרוטב:

בסיר סוטאז יוצקים את השמן ומערבבים עם התבלינים,מחממים
 ורק אז מוסיפים 3 כוסות מים, לערבב, לתקן טעמים אם יש צורך
מניחים את הקציצות ברוטב -חשוב שכל הקציצות יהיו ברוטב לפחות חצי גובה


מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 50 דקות.

מידי פעם פותחים את הסיר ודואגים להרטיב את הקציצות ברוטב שבתחתית הסיר

חשוב מאד שלא יהיו יותר מידי נוזלים, תפקיד הנוזלים - לבשל את האורז שבקציצות












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה