יום ראשון, 27 בדצמבר 2015

עוגת טעמי



הפעם הייתי צריכה קינוח נטול גלוטן שישתלב לי בהתכנסות לרגל הדלקת נרות חנוכה
חיפשתי גם משהו יפה במיוחד
עוגת הטעמי ענתה על הדרישה הזאת וגם אי אפשר להתעלם
מהיחס ההפוך בין מראה העוגה למידת ההשקעה בהכנתה.




מה צריך?
תבנית סיליקון מעוטרת, אני בחרתי בזו שבצורת פרח החמניה

ציפוי :

400 גר' שוקולד חלב

קרם קרמל:

1 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמנת מתוקה
56 גר' חמאה עם מלח

1 כף תמצית וניל טובה

מלית:

 400 גר' וופל נטול גלוטן בטעם שוקולד חתוך לקוביות קטנות
150 גר' שמנת מתוקה
3 כפות נוטלה
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות קקאו מסונן
2 כפות אבקת נוגט


אופן ההכנה:



ציפוי התבנית:

להמיס את השוקולד חלב, לצקת לתבנית ולטלטל  לצדדים כך שהתבנית תצופה כולל דפנות
להפוך את התבנית כדי ששאריות השוקולד יתנקזו החוצה
לשמור את השאריות הללו
אח"כ להפוך את התבנית ולהעביר למקרר כדי שהציפוי יתקשה.



הכנת הקרמל:

להכניס לסיר קטן את הסוכר, שמנת מתוקה וחמאה, לבשל תוך בחישה עד שהרוטב מסמיך
להוסיף את תמצית הוניל, להרתיח עוד דקה ולהסיר מהאש.
לקרר

כשהציפוי קר! אפשר לצקת לתבנית ולהחזיר למקרר לעוד כחצי שעה התמצקות


הכנת המלית:

להמיס את השוקולד בשמנת המתוקה לערבב לתמיסה אחידה
לערבב את קקאו והנוטלה
להוסיף את קוביות הוופל

למלא את תבנית הסיליקון בתערובת הוופל וליישר , להקפיא לכמה שעות


להמיס שוב את שארית השוקולד חלב
לצקת על שכבת הופל ולהחזיר למקרר.
כשהשוקולד מתקשה
אפשר להתחיל לחגוג.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה