יום רביעי, 27 בינואר 2016

חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק



זאת לדעת כי הכנת ארוחה מהז'אנר הזה (האסייאתי) 

לרוב מהירת הכנה

משלבת מגוון של טעמים ורכיבים

אני אוהבת את המנות האלה ולמזלי כך גם בני הבית

הפעם חיפשתי מתכון לחזה עוף סטייל סיני,אבל בלי ירקות

את הירקות תיכננתי להגיש במגוון סלטים ובמנת נודלס מדוגמת

רכיבים:

1 ק"ג חזה עוף משוטח לשניצלים וחתוך לפיסות בגודל 4-6 ס"מ בערך

בלילה:

1/2 כוס קמח
3 כפות קורנפלור 
כפית אבקת אפיה
1 ביצה
1/2 כוס מים
3 כפות סויה
2 כפות שמן
1 כף יין לבן יבש
כפית אבקת מרק עוף
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור

רוטב:

5 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
מלח לפי הטעם
4 כפות קטשופ
כף חומץ
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבלילה ומניחים בה את פיסות העוף

כדאי להניח לכמה שעות לספיחת טעמים

מטגנים את הפיסות ומניחים בצד

עד כאן אפשר להכין מראש ומכיוון שיש הרבה מתכונים של עוף מוקפץ שמתחילים 

בהכנת פיסות עוף מטוגנות כדאי להכין כמות גדולה ולשמור עתודות במקפיא

בפעם הבאה שיתחשק לכם להכין, יהיה פשוט ומהיר אף יותר.

מערבבים את חומרי הרוטב, מעבירים למחבת

מחממים ומערבבים לתוך הרוטב את פיסות העוף המטוגנות

מערבבים קלות כ- 3-4 דקות ומסירים מהאש

אפשר להגיש עם בצל ירוק חתוך דק 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה