יום ראשון, 14 בפברואר 2016

קינוח שוקולד -שיא המהירות

הייתם מתעלמים מכותרת שכזאת?
"שיא הטעם שיא העצלות : הקינוח המושלם" ?
שכתבה דנית סלומון בפוסט בביגלה
זו ממש כותרת להרמה להנחתה
תכף הלכתי לבדוק מה ברכיבים ובאופן ההכנה
קצת התאמתי לנו
אכן פשוט ואחרי שאכלנו גם טעים!

רכיבים

250 גרם ביסקוויטים שבורים לחתיכות קטנות למדי – שוברים בידיים ישר לתוך התבנית  השתמשתי בתערובת של ביסקוויטים פתי־בר בטעם שוקו וביסקויטים לוטוס)
כ־½ כוס קונפיטורה דובדבנים עם פירות שלמים (רצוי קונפיטורה שמכילה 70% פרי)
כ-15 דובדבני אמרנה
2 כוסות (500 מ"ל) שמנת להקצפה (32% או 38% שומן) כדי לקבל קינוח פרווה השתמשתי בשילוב של שמנת צמחית השף הלבן וקרם קוקוס.
2 שקיקים סוכר וניל
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות 
2 ביצים טרופות

אופן ההכנה:



 מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). 

מרפדים  תבנית חסינת־חום בניילון אפיה 

השתמשתי  בתבניות מוארכת 10×30 ס"מ.

 מפזרים את הביסקוויטים השבורים בתבנית.

בעזרת כפית מפזרים את קונפיטורת הדובדבנים בין שברי הביסקוויט – ואת דובדבני האמרנה .

 ממיסים את השוקולד עם שמנת צמחית אחת,

מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את השמנת הצמחית השנייה

כעת הבלילה קרה ואפשר להוסיף תוך טריפה את הביצים.

יוצקים את תערובת השוקולד על הביסקוויטים שבתבנית ומשהים 5 דקות.

ואופים כ- 40  דקות,  עד שהתערובת מתייצבת .

הגשתי בטמפרטורת החדר , שימו לב קירור הקינוח גורם לו לאבד ממרקמו הקטיפתי.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה