יום רביעי, 17 בפברואר 2016

עוגת תפוחים ושטרויזל

זה לא סוד שאני אוהבת לדגום טעמים חדשים

אמנם קראמבל תפוחים הוא הקינוח האולטימטיבי שלנו בסעודות שישי בערב

אבל גם פה אפשר לאלתר ולחדש וכשמצאתי את המתכון הזה (בבלוג של קרן אגם מסלונה)

התאהבתי, קצת שיניתי והתאמתי לטעמים שאני אוהבת.

חשבתי שגם שונאי השינויים יוכלו להסתדר עם הקראמבל הזה

כי מה כבר שיניתי??





רכיבים


4-6 תפוחים-גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות או פרוסות 

כף סוכר חום

כפית קינמון

 לעוגה:

3 ביצים

1/2 כוס שמן

1 כוס סוכר חום

קליפה מגוררת מחצי לימון

כוס וחצי קמח תופח

1 גביע מעדן אלפרו וניל

לפירורים:

60 גרם מחמאה

60 גרם סוכר(1/3 כוס+כף)

80 גרם קמח (3/4) כוס

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל 180 מעלות.

בקערה מערבבים תפוחים עם קינמון וכף סוכר חום ומניחים בצד







בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר, ביצים, שמן, ומעדן וניל פרווה




משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ

מעבירים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל את התפוחים



לתערובת הפירורים:

מניחים בקערה קמח, קוביות חמאה וסוכר ומפוררים עם האצבעות כך שבסופו של דבר

מתקבלת תערובת פירורית.




מפזרים את הפירורים מעל התפוחים



אופים  כ- שעה או עד שקיסם יוצא יבש.












2 תגובות:

  1. חושבת שהפירורים חובה?

    השבמחק
  2. אני אוהבת את הקראנצ'יות שהם מספקים לעוגה, ואת המראה הממוגמר.אבל מניחה שאם מדובר בחיסכון בעבודה, אז אפשר לוותר

    השבמחק