יום ראשון, 21 בפברואר 2016

עוגת גבינה שוקולד וקפה

מכירים את הטריקולד? העוגה המקסימה עם שכבות המוסים בצבעי השוקולד השונים
אז זו עוגה עם שכבות בצבעים שונים, אבל אפויה
והשילוב של הקפה עם השוקולד ומעל השמנת החמוצה כל כך מוצלח

את המתכון הביאה דנית קימל מתוך הספר "בית ספר לאפייה - האוסף החדש" מבית "לאשה
ואני התאמתי אותו לטעמי הבית


















 רכיבים

 לבסיס:

200 גרם ביסקוויטים בטעם חמאה
3 כפות סוכר
70 גרם חמאה


למלית:

1 ק"ג גבינת שמנת
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 ו-1/2 כוסות (300 גרם) סוכר
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
3 כפות (50 מ"ל) קפה אספרסו חזק, או מ־2 כפיות קפה נמס
5 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
250 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

לציפוי:

2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם
2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה 

הבסיס:
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים. מוסיפים את הסוכרוהחמאה המומסת ומערבבים.
משטחים על תחתית התבנית ומהדקים היטב.

המלית:
ממיסים את השוקולד לקרם חלק (במיקרוגל, או בסיר אדים כפול).
שמים בקערת המערבל את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר וסוכר הווניל ומערבלים לקרם אחיד.
מוסיפים את הקפה ואת הביצים ומערבלים רק עד שהביצים נטמעות בקרם.
עוצרים את המערבל, מוסיפים את הקורנפלור (או הקמח) ומערבבים ידנית.
מעבירים מחצית מהקרם לקערה נפרדת.

מוסיפים לאחת הקערות את השוקולד המומס ומערבבים למרקם אחיד.
יוצקים את קרם השוקולד לתבנית ומאחסנים במקפיא 30-20 דקות, לייצוב.


מחממים תנור ל־150 מעלות.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים אליה את קרם הגבינה.
מיישרים היטב. אופים כשעה ורבע עד להתייצבות.
מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים מעט

הציפוי:
מערבבים בקערה את השמנת החמוצה והסוכר.
מורחים על העוגה ומקררים






תגובה 1: