יום רביעי, 2 במרץ 2016

עוגת גבינה ושוקולד קצוץ


ממש לא נעים לי להודות,אפילו בפני עצמי
השבוע עלתה במוחי מחשבת כפירה
חשבתי לקנות לנו עוגת גבינה מאחת הקונדיטוריות השוות באיזור
ולהקל קצת על העומס
אך כשראיתי את המתכון הזה הבנתי שיהיה קל יותר לערבב
מאשר לנסוע,לחפש חניה,ללכת לחנות להתלבט מה מתחשק לי
ולחזור הביתה. 
לקלתית
250 גרם ביסקוויטים או עוגיות חמאה טחונות
50 גרם חמאה מומסת
למלית
75 גרם  שוקולד חלב קצוץ
75 גרם  שוקולד לבן קצוץ
500 גרם גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל 
3 ביצים, בטמפ' החדר
200 גרם שמנת חמוצה
60 מ"ל שמנת מתוקה [רבע כוס]
לציפוי
125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1 שקית סוכר וניל
1 כף פודינג וניל
לעיטור: שוקולד לבן ושוקולד חלב מגוררים
(אני משתמשת בקולפן הירקות לקבל גירודים יפים)
אופן ההכנה:
להכנת הבסיס:
להתיך את החמאה ולערבב לתוכה את הביסקוויטים הטחונים
לרפד תבנית בקוטר 24 ס"מ
הגבינה:
לערבב את חומרי המלית
את השוקולד הקצוץ להוסיף בסוף, ממש לפני היציקה לתבנית
לאפות בחום 170 מעלות כשעה ורבע
להניח להצטנן בתנור
כשהעוגה קרה ניתן להקציף את השמנת המתוקה ולמרוח ע"פ העוגה
העיטור -אופציונאלי



המתכון נלקח מהבלוג פיצפוצים והותאם לטעמי





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה