יום ראשון, 13 במרץ 2016

צלי כתף בתנור

בדרך כלל אני מכינה צלי כתף בסיר גדול על הכיריים
כך שאני לא מאבדת קשר עין עם הצלי, בודקת מפלס נוזלים
מידי פעם הופכת,טועמת,מתקנת, ככה כשלוש שעות עד שמוכן
אין צורך לציין שבזמן שסיר רחב על הכיריים, גם הכיריים הגדולות שלי
די מנוטרלות, נשאר מקום לסירים בינונים ומטה
ומה לעשות ביום חמישי, כשאני מתכוננת לשבת, זה פחות מתאים.

הפעם היו הכנות רבות והייתי זקוקה לכיריים בתפוקה מלאה ולכן החלטתי
בשיטת שגר ושכח...לאפות את הנתח.




קניתי לי נתח כתף טרי ויפה במשקל 1/4 2 ק"ג
יום לפני הבישול הכנתי תערובת תבלינים שהכילה:
2 כפות מלח גס
1 כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת שום
כפית פלפל שחור מרחתי אותה על הנתח ואיפסנתי במקרר ל- 24 שעות.

רכיבים לאפיה:

2 בצלים קצוצים גס
8 שיני שום פרוסות
2 גזרים פרוסים
5 עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי

יין אדום חצי יבש

אופן ההכנה:

בתבנית גדולה להניח את הירקות


להניח מעל את נתח הבשר
לצקת 3/4 בקבוק יין
לכסות היטב ביריעת אלומיניום
לאפות בחום 200 מעלות כשעתיים וחצי

בסוף להוסיף עוד 10 דקות אפיה ללא כיסוי.

להוציא מהתנור ולקרר

לפרוס לפרוסות דקות


אני בחרתי לסנן את הרוטב, ולהכין ממנו רוטב לפרוסות הבשר:

בסיר קטן לקרמל 2 כפות סוכר, להעביר את נוזלי הבישול ולבשל
להוסיף עוד חצי כוס יין אדום מתוק, לתקן תיבול
ולצמצם מעט
לבסוף להוסיף 1/3 כוס ברנדי
להמשיך לצמצם, הרוטב הופך מבריק ושחום
כעת ניתן לצקת על פרוסות הבשר.


3 תגובות:

  1. רעיון מעולה ..ממליצה את המתכון לערב פסח בע"ה.
    מהמטבח של לינדוש עוגות זה לא רק טעם"

    השבמחק
  2. מושקע..כל הכבוד

    השבמחק