יום ראשון, 27 במרץ 2016

עוגת שוקולד

עוד בחושה שווה לרפרטואר
אוהבים אצלי עוגות שוקולד וגם פה אני במרדף אחרי המתכון המושלם
זה אחד מהמושלמים, 
עוגה קלילה, שוקולדית, נהדרת בלי ציפוי ואפשר בכיף לצקת עליה גנאש
קלילה להכנה -זו נקודה חשובה

רכיבים:

200 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה

גנאש לציפוי -אופציונאלי

150 גר' שוקולד
1/2 כוס שמנת צמחית

אופן ההכנה:

להמיס את השוקולד עם השמן לערבב ולקרר

להקציף היטב את הביצים עם הסוכר

לצקת את השוקולד המומס והמקורר לתוך קציפת הביצים

להוסיף בעירבוב ידני את הקמח מעורב עם אבקת האפיה, לערבב עד שהקמח נבלע בבלילה

לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות בחום 180 מעלות 35-40 דקות.

אפשר גם בתבנית עגולה כזאת עם חור

יוצאת קצת יותר יצוגית





ועוד אחת חגיגית

ועוד אחת חגיגית
אבל ממש קלה להכנה
אני משתמשת בתבניות חד פעמיות בצורת לב
לעוגה כל"כך גבוהה הכנתי % 150 מהבלילה
ב- 3 תבניות
אין צורך לחתוך שכבות, רק להפוך זו על גבי זו
להרטיב בברנדי ולמרוח קצפת






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה