יום רביעי, 30 במרץ 2016

פילה מוסר בקארי אדום וחלב קוקוס

קארי
מה זה?
מדובר בתערובת 
 המון המון תבלינים וצבעים. להודים יש קארי משלהם, גם לתאילנדים יש.

יש לי את הצהוב  באבקה ומוכר יותר
יש גם ירוק ואדום שמגיעים כמחית
את צבע המחית קובעים לרוב הפלפלים: אדומים או ירוקים (למחית הירוקה מוסיפים גם כוסברה) 
המחית מכילה מעט תבלינים יבשים ומגוון רחב של עשבים, שורשים ועלים טריים,
כגון: למון־גראס, בצלצלים, עלים וקליפה של קפיר ליים, גלנגל, צ'ילי, שום וג'ינג'ר.
באופן מסורתי פותחים את המחית המרוכזת על ידי טיגון בשמן
או בערבוב עם מעט חלב קוקוס,
כדי שהטעמים ישתחררו,
וממשיכים בבניית הרוטב. מומלץ להוסיף את המחית בהדרגה,
כדי לחוש את החריפות שלה. ככל שהמחית טרייה, כך היא יותר חריפה.

את הירוק  אני מאוד אוהבת ומשתמשת להכנת פרגיות בחלב קוקוס
עכשיו גם קניתי לי את האדום, אמנם קצת יותר חריף, אבל אם משתמשים במידה, 
מוסיפים קרם קוקוס להקטין את החריפות
מתקבל תבשיל פיקנטי, בעל צבע מדהים וטעים טעים.




רכיבים:

פילה דג מוסר מ- 2 דגים, פרוס למנות
 קארי אדום תאילנדי (אפשר לקנות כמשחה, השתמשתי בערך בכף).
קופסת קרם קוקוס.
ארבע שיני שום 
2 בצלים בינונים פרוסים.
עשרים עגבניות שרי חצויות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
מלח


אופן הכנה:

מערבבים מעט ממשחת הקארי לתוך השמן ומחממים תוך כדי ערבוב.



מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים להזהבה



מוסיפים את עגבניות השרי
השום הקצוץ
וממשיכים לאדות



כשהעגבניות מתחילות להתפרק
מוסיפים עוד ממשחת הקארי ואת קרם הקוקוס
מערבבים בטלטול
מתבלים 
מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד

ממליחים קלות את נתחי הדג ומטגנים במחבת עם שמן חם משני הצדדים
קודם את הצד בלי העור.



מעבירים את נתחי הדג לתבנית חסינת אש
יוצקים את הרוטב ואופים כ- 15 דקות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה