יום רביעי, 20 באפריל 2016

עוגה לקפה עם ריפל שוקולד

השנה ניסיתי להוסיף כמה עוגות חדשות
לרפרטואר הקבוע של עוגות פסח
שכן יש  לדעת, יש עוגות שחובה להכין, 
יש כאלה שמתאימות לערב החג -אלה שמכילות רק קמח תפו"א
ויש את אלה שמתאימות להמשך החג

העוגה הזאת ממש נראתה שלי שווה ואכן לא התבדתי

הזכויות למתכון של חני ס. מהפרדס אני רק התאמתי אותה קצת לטעמי הבית





הרכיבים ל-3 תבניות אינגליש קייק 

2 כוסות קמח מצה לעוגה 
11/2 כוסות קמח תפ"א 
3 כפיות אבקת אפיה 
2 כוסות סוכר 
1 כפית מלח 
1 כף תמצית וניל 
4 ביצים 
1 כוס חלב  או מיץ תפוזים
1 כוס שמן 

לריפל: 
5-6 כפות סוכר חום
1/2 כוס שוקולד צ'יפס 
2 כפות גדושות קקאו 
1 כפית קינמון 


אופן ההכנה: 

.  מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד. 
 מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, 


מוסיפים את השמן בזרזיף דק תוך כדי ערבול. 
 מנמיכים את מהירות המערבל ומערבלים פנימה את תערובת הקמח והחלב לסירוגין, 
רק עד לקבלת תערובת אחידה. 
 יוצקים חצי מהתערובת לכל אחת מהתבניות. מפזרים מהמילוי על התערובת שבתבניות
מכסים ביתרת העיסה
 אופים בחום 170 מעלות כ 40-45 דקות
 העוגה נשמרת יופי בהקפאה. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה