יום רביעי, 13 באפריל 2016

אושפלאו או וריאציה על הנושא

איזה כיף זה ארוחה בסיר
העצלות ,מסתבר היא אם כל ההמצאות
לא ממש היה לי כח להרים סעודת שבת
חיפשתי קיצורי דרך
לא שחסרים לי בבלוג מתכונים של ארוחה בסיר אחד,
ממש לא
אבל חסר היה לי החיפוש והנבירה למתכון קצת שונה ממה שעשיתי עד כה.
היא לא אוהבת עם פלפלים,הוא ממש סולד מקישואים, חצילים לא בא בחשבון
מה נשאר?
גזר
מה יותר כיף?
כשמגלים מתכון חדש, טעמים חדשים ומנה חדשה להגיש
אז הנה
וריאציה על אושפלאו


הרכיבים:

6-8 מנות (4 מנות)

1/2 1  כוסות אורז 
 שמן לכסוי תחתית הסיר
4 כרעי עוף מפורקים 
4 בצלים פרוסים
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור (גרוס גס)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
500 גר` גזר חתוך לגפרורים
חופן נדיב של חמוציות
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
3-4 כוסות מרק עוף צח (אפשר להשתמש גם במים עם א.מרק עוף)

אופן ההכנה:

משרים את האורז במים  לחצי שעה 
 מתבלים את נתחי העוף במלח,ופלפל שחור
מחממים בסיר גדול וכבד (אני השתמשתי בסוטג`) את השמן ומטגנים את חלקי העוף עד שיזהיבו. מוציאים ושומרים בצד.

מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה. 




מוסיפים את הגזר ומאדים כ- 10 דקות


מחזירים את העוף לסיר ומתבלים בתבלינים. מפזרים מעל העוף את הגזר,

מכסים ומאדים כ-30 דקות על להבה נמוכה. 


מפזרים  את החמוציות וגרגרי חומוס , מערבבים קלות


מסננים את האורז ומפזרים מעל הכל.

מתבלים מעט ומכסים את הכל במרק עוף עד לגובה האורז ועוד קצת.



(מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים כך כ- 10 דקות מנמיכים את האש

וממשיכים לבשל עד שהנוזלים נספגים והאורז רך



 מעבירים את התבשיל לקערת הגשה או הופכים על מגש גדול ומגישים חם.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה