יום ראשון, 24 באפריל 2016

עוגת מייפל לפסח

הספורט הלאומי לפני פסח -מי מצליח לעבור במקסימום מרכולים ולקושש
את כל המוצרים החדשים והמיוחדים לפסח
במרכול האחרון שביקרתי בו מצאתי אוצרות רבים, 
ביניהם רוטב מייפל  כשל"פ ללא קטניות - אוצר גדול לכל הדעות
ומיד חשבתי על עוגת מייפל שתשדרג את רפרטואר עוגות הפסח במאוד מאוד

רכיבים:

5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס שמנת צמחית או חלב קוקוס
1/4 כוס שמן
חצי כפית קינמון
קליפה מגוררת מלימון
100 גר' קמח תופח כשל"פ
3-4 כפות אגוזים טחונים
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר
בקערה נפרדת לטרוף את החלמונים עם הסוכר, סוכר וניל,קליפת לימון,שמן ושמנת צמחית

להוסיף את הפודינג והקמח
לקפל לקצף

לצקת לתבנית עגולה עם ארובה
לבזוק מעל את האגוזים מעורבבים עם קינמון
לערבב קלות כך שהאגוזים יהיו מעורבים בבלילה



לאפות בחום 160 מעלות כשעה

כשמוציאים את העוגה מהתנור לזלוף מייפל בנדיבות

השנה לא מצאתי מייפל נטול קטניות, השתמשתי בסילאן במקום.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה