יום שני, 25 באפריל 2016

לחמניות גבינה (בואיקוס) לפסח

לא כולם מסתדרים עם המצות
ועבור אלה שקשה להם אני מכינה לחמניות - רגילות
וגם לחמניות גבינה


רכיבים:

2 כוסות של קמח מצה דק לעוגות (כוסות של 250 מ"ל). 
1 שקית אבקת אפיה 
1 ביצה גדולה (אם אין, אז ביצה + חלבון) 
1 גביע של יוגורט/שמנת/לבן (200 מ"ל) 
1 גבינת קוטג' אפשר גם גבינה 5%
150 גרם בולגרית, אפשר מעט יותר. 
150 גרם מוצרלה מגוררת או צהובה אחרת , אפשר מעט יותר 
100 גרם חמאה 
חצי כפית מלח - לפי טעמכם, כי יש גבינה מלוחה בעיסה. 
רבע כוס שמן אגוזים/זית (להכנת הכדורים). 

תיבול אופציונאלי : 
כפית גדושה בזיליקום
מעט מלח (תלוי בסוגי הגבינות שמשתמשים). 

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים - פרט לשמן - למעבד מזון או ללוש בידיים לבצק. 
להניח במקרר לשעה לפחות או בפריזר לחצי שעה (אם ממהרים). 
להכין קערית עם שמן. לטבול ידיים בשמן וליצור כדורים בגודל הרצוי. 
להניח על נייר אפיה או בתבנית משומנת. 
אם מכינים בגודל של ביצה בערך, מתקבלים כ-20 כדורים. 
לאפות בחום 180 בערך, בטורבו, כ- 40 דקות. 
ניתן להקפיא


מבוסס על מתכון שהביאה יעלה מווינט




אין תגובות:

פרסום תגובה