יום ראשון, 3 באפריל 2016

אפילו פילו

חבילת פילו במקפיא
פסח אוטוטו
צריך להיות יצירתיים
ומצד שני צריך עוגת תפוחים לשבת
וגם יש במקפיא מלא שקיות אגוזים
אחד המילויים האהובים בביתנו לבלינצ'ס  הוא אגוזים טחונים עם סוכר,קליפת לימון על מצע ריבת מישמש
ועדיף ריבה ביתית כי היא חמצמצה במידה ונטעמת יופי ליד האגוזים והסוכר
אז יוצאים לדרך.

את חבילת בצק הפילו הפשרתי יומיים לפני.
גם את מילוי התפוחים הכנתי יום קודם -שיספיק להתקרר

רכיבים למילוי רולדת תפוחים:

4 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
1/2-2/3 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון
מקל קינמון קטן
מעט מים

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים במחבת ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים.
מקררים.

מילוי אגוזים:

1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים גס, אפשר לערב גם שקדים
1/4 כוס שומשום
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית קינמון
סוכר -לפי הטעם

לערבב ולהניח  בצד

מילוי שוקולד וחלבה

שורה של קוביות שוקולד מריר
ערימת שערות חלבה



מכינים את העלים:



בצק פילו דורש התייחסות מיוחדת, משתמשים ב- 3 עלים לכל מאפה 
כל עלה מברישים בשמן
ובין  העלים אני מפזרת תערובת של פירורי בסקויט וסוכר
זה מוסיף לקריספיות של המאפה - לא לוותר



ממלאים


ומקפלים 





לבסוף
לאחר המילוי והקיפול
מברישים את הסיגרים והרולדה בשמן
 ואופים להשחמה בחום 180 מעלות, בערך חצי שעה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה