יום ראשון, 15 במאי 2016

קוק או ון או עוף ביין

מבצע בשופר סל והקניין משתגע
חצי לול אצלי במקרר..
בסה"כ רציתי 4 כרעיים לאפות בתנור
נו טוב, הכרעיים כבודן במקומן מונח
ומרוב השאר  אני מכינה קוק או ואן
גם זה מתכון שנהגתי להכין לרוב
טעים והכי חשוב נשמר יופי במקפיא.

בעבר התחלתי בטיגון  חלקי העוף שנטבלו קודם בקמח מתובל
 ואח"כ בישלתי ברוטב יין וירקות
היום אני מעדיפה לוותר על הקמח וגם על הטיגון
חושבת שיוצא צלי מדהים גם כך ומי שצריך את הרוטב של העוף סמיך
אפשר להסמיך עם מעט קמח בתום הבישול.

מה חשוב?
הירקות ויין שווה זאת אומרת יין שתהנו לשתות ממנו

מתחילים:

רכיבים:

8 כרעיים מחולקות לשוק וירך
2 גזר
2 בצלים קצוצים
4-5 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזיליה
6 שיני שום קצוצות
בוקה גרני: צרור גבעולי פטרוזיליה,3 עלי דפנה,חצי כפית טימין יבש
1 בקבוק יין אדום חצי יבש
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

בסיר רחב מחממים שמן ומזהיבים את הבצלים הקצוצים
מוסיפים את שאר הירקות כשהם קצוצים או פרוסים דק


מאדים כ- 15 דקות

מוסיפים את התיבול, מניחים את פיסות העוף מסביב בשכבה אחת


יוצקים את היין

מבשלים כשעתיים, תוך הפיכת נתחי העוף


אחרי כשעה כדאי להסיר את מכסה הסיר בחלקו כדי שהרוטב יצטמצם מעט.






תגובה 1: