יום רביעי, 25 במאי 2016

מאפינס אוכמניות

ממש מוזר לי שהמתכון למאפינס האלה עדיין לא מצוי בבלוג
בעבר היינו נוהגים לפנות יום בעונה המתאימה ולנסוע לרמת הגולן
כשהמטרה הראשונה היתה לקטוף/לקנות מלוא הסל
אוכמניות ודובדבנים חמוצים.
את האוכמניות אני שומרת במקפיא והן נהדרות 
כשהן משתדכות לבלילה של מאפינס
אני מעדיפה אותן מכיוון שברוב הפעמים
האוכמניות שאני מוצאת במרכול קצת צובעות לי את הבלילה
וצריך לעבוד ממש מהר כדי להקטין את אפקט הצביעה.
זה לא באמת משנה את הטעם, אבל מה לעשות
אנחנו אוכלים קודם כל בעיניים
ואני חייבת מושלם...

להלן המתכון שמלווה אותי כבר שנים לשמחת כל בני המשפחה



רכיבים:

1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
120 גר' מחמאה רכה
קליפה מגוררת מלימון אחד או קצת פחות
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס חלב או מיץ תפוזים

3/4 כוס אוכמניות

שטרויזל -אופציונאלי:

50 גר' מחמאה
1/2 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
2 כפות שקדים פרוסים
2 כפות שיבולת שועל להכנה מהירה

אופן ההכנה:

להקציף את המחמאה עם הסוכר
להוסיף את קליפת הלימון המגוררת והביצים -אחת אחת 
עד לקבלת קציפה יפה
לערבב קמח, אבקת אפיה ומלח
להנמיך את  מהירות המיקסר
להוסיף לסירוגין עם החלב או המיץ
לערבב בעדינות את האוכמניות לבלילה 
לחלק לשקעים משומנים או לתבנית אינגליש קייק

מדלגת על השטרויזל, מפזרת מעט סוכר דמררה ופרוסות שקדים

לאפות בחום 180 מעלות כ- 20-25 דקות











תגובה 1: