יום ראשון, 19 ביוני 2016

עוגת מישמשים מקורמלים

המישמשים מתארחים אצלנו בשווקים לזמן קצר קצר
וכדי למשוך עוד קצת את החוויה אני נוהגת להכין ולהקפיא
עוגות מישמש מכל מיני סוגים
הפעם ניסיתי מישמשים סטייל טארט טאטן

הכנתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק

רכיבים

10 משמשים מגולענים

לקרמל:

1 כוס סוכר
4 כפות מים

לעוגה:

1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה
הסוכר נמס אט אט וזה לא הזמן להשאיר את הסיר לבד
זה הזמן לאנטרקצייה ביניכם ולבין הקרמל המתהווה
כשצבעו מעמיק, אבל לא משחיר, מסירים מהאש.
קרמל כהה מידיי -מר וחבל.
שופכים בזריזות לתבניות ומטלטלים אותם כך שהתחתית תצופה באופן אחיד.

מניחים להתקרר

מסדרים על הקרמל את חצאי המשמש כך שצידם הקמור נוגע בקרמל

מכינים את העוגה

טורפים את השמן עם הסוכר, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לאחידות
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח וגמיש
מקפלים את הקצף לעיסת החלמונים בשלוש פעמים

יוצקים על המשמשים
אופים 45 דקות בחום 170 מעלות.

כשעוגת מתקררת מעט, אפשר להפוך על צלחת הגשה.
  


תגובה 1:

  1. היא נראת מדליקה ...מתוקה...ומיוחדת..
    אוהבת עוגות עם מישמש ותפוחים .
    תודה על השיתוף.
    יום נעים.

    השבמחק