יום רביעי, 22 ביוני 2016

חיתוכיות פקאן וחלבה


הנה עוד מתכון אהוב שעבר מתחת לרדאר 
רקפת מהפרדס הביאה אותו פעם לאחד המפגשים 
ולא היה אחד שלא נהנה מהן
טעים, יפה לעין ומשתלב נהדר במגשי עוגות , הצבע.. הצבע..
והכי חשוב -עובר הקפאה מצויין

רכיבים:

בצק: 

1/2 2 כוסות קמח 
200 גרם מחמאה 
2 ביצים 
שקיק אבקת אפיה 
2 שקיקי סוכר וניל 

לציפוי:

200 גרם שערות חלבה (חבילה שלמה)  אפשר גם לפורר חלבה רגילה
200 גרם אגוזי פקאן 
200 גרם שקדים פרוסים 

סירופ מייפל, (לא צריך את האמיתי)

אופן ההכנה:
לשים בצק ומשטחים על גבי תבנית חד פעמית ע-נ-ק-י-ת  

או תבנית תנור גדולה משומנת בעזרת הידיים

מעל הבצק מניחים לפי הסדר את : 

 שערות חלבה 






 אגוזי פקאן 
 שקדים פרוסים 


אופים בחום 175 מעלות עד שמזהיב. 

מוציאים מהתנור ושופכים מעל סירופ בטעם מייפל בנדיבות. 

חותכים אחרי שמצטנן. 

נשמר יופי במקפיא


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה