יום ראשון, 5 ביוני 2016

חג שמח שבועות

מנסה שוב לחבר תפריט לארוחת החג
 זו המלאכה הכי קשה עבורי כשאני מתחילה בהכנות לארוחת חג.
הרכבת התפריט ולידו רשימת הקניות הדרושות
תמיד התחשבות במספר האורחים ובנטיות ליבם
.
אמנם שבועות צבוע בצבע לבן -גבינות וכל מה שקשור
אבל אצלנו יש אילוצים ולכן אני משתדלת להמעיט במנות המכילות גבינות
ביחוד אפויות.
לא מוותרת על סלטי ירקות טריים ומיני ירקות אפויים
איפה הקו האדום שלי?
 עוגת גבינה
 ולכבוד החג משתדלת לחפש מתכון שעדיין לא היה במקומותנו
 ולעיתים גם מגניבה איזו מנה או שתיים עם גבינות צהובות פיקנטיות.




אז על מה חשבתי הפעם:

מתחילים באוכל קטן שילווה את ה לחם הממולא
הלחם הממולא הזה הוא די מהיר הכנה, למה?
כי מתחילים עם לחם קנוי - בחרתי לנו לחם עגול מקמח מלא
אפשר כמה לחמים, לגוון בגבינות הצהובות
אפשר לגוון במילוי -להוסיף פיסות עגבניות מיובשות, למשל

המילוי:

200 גר' חמאה רכה מאוד
1/3 כוס שמן זית

ירוקים טחונים: חופן עלי פטרוזיליה (חצי חבילה
   4 ראשי בצל ירוק
     5 שיני שום
מלח, מעט פלפל שחור



250 גר' גבינה צהובה צ'דר או קצ'קבל חתוכה לפסים

אופן ההכנה:

טוחנים את הירוקים, מערבבים עם החמאה, שמן הזית והתיבול

חותכים את את הלחם למעין קוביות, אבל לא עד הסוף
ממלאים את הרווחים במילוי
לסיום דוחפים את פיסות הגבינה הצהובה



עוטפים ביריעת אלומיניום
אופים כ- 15 דקות בחום 180 מעלות
ועוד 5-10 דקות ללא עטיפה
מגישים חם




המנה העיקרית שלי לחג היא:
 קבב דג

היה לי קשה להחליט איזה דג לבן לקנות,לכן
הזמנתי אצל הדייג  בורי אחד ומוסר אחד, בערך קילו כל אחד
בסוף , ללא העצמות והעור קיבלתי בערך ק"ג דג נקי,אולי קצת פחות
אגב
אל תזרקו את העצמות הם מצוינים להכנת ציר דגים



יצאו לי בסוף כ- 20 קבבים חמודים.

רכיבים נוספים לקבב

10 עלי נענע
עלי פטרוזיליה מחצי חב'
8 שיני שום
1 בצל סגול
1/3 כוס שמן זית
מלח,פלפל שחור




אופן ההכנה:

קצצתי את הדגים, אולי אפשר לטחון גס זה גם יצא טוב
את כל הירוקים טחנתי במעבד המזון
ערבבתי עם עיסת הדגים, תיבלתי ואפסנתי במקרר ללילה
חשוב לא לדלג על השלב הזה כדי שהדגים יספגו את הטעמים.

בידיים רטובות צרים קבבים ומטגנים בשמן חצי עמוק











הגשת המנה: בלווית חצילים קלויים מתובלים בהרבה שום ומלח
ויוגורט מתובל בשום כתוש ושמן זית




ממש תענוג לחיך.

אחד הירקות האהובים עלי -אספרגוס בחרתי להשתמש בו להכנת אחת התוספות

אורז שחור עם ירקות





עכשיו נדאג לירקות

1 בצל סגול
2 סלסלות פטריות שמפיניון 
1 חב' גבעולי אספרגוס 
שום כתוש
מלח ופלפל

אופן ההכנה: 

את הבצל קוצצים ומטגנים להזהבה במעט שמן, מתבלים במלח ומניחים בצד


פורסים את הפטריות לפרוסות עבות ובאותה המחבת מזהיבים במעט שמן,
מוסיפים קצת שום כתוש ומלח
עד שאין נוזלים במחבת והפטריות  זהובות.





קוטמים כ- 5-8 ס"מ מקצה גבעולי האספרגוס 
ומבשלים במים רותחים כ- 5 דקות, 
מסננים ושוטפים במים קרים
חותכים את הגבעולים ל- 3

עכשיו מרכיבים את המנה 


מחזירים את הירקות למחבת, חימום קצר, מוסיפים את האורז השחור שהתרכך וסונן

גם את האספרגוס


מקפיצים קלות
מתקנים טעמים


תוספת פסטה כלשהי תמיד מתקבלת בברכה 
אני אוהבת לקנות רביולי ולהכין רוטב קליל על בסיס פסטו

רוטב לרביולי:

במחבת כפית שום כתוש להזהיב במעט שמן
להוסיף 1/2 כוס שמנת לבישול וכף גדושה פסטו
לערבב, להביא לרתיחה
להוסיף את הרביולי שבושלו לפי ההוראות
לערבב בזהירות ל2-3 דקות

רוטב בכמות הזאת לא גורם לפסטה להתרכך מעבר לרצוי וכך אפשר להכין את המנה מראש.

ומאפינס ברוקולי קלילים וטעימים 




ועכשיו לחלק החשוב באמת -הקינוח

יש עוד תותים בשווקים ואפשר להכין את העוגת הגבינה המופלאה הזאת -קונקורד תותים





ויש גם פה כמה מתכונים לעוגות גבינה מרשימות שאני מאוד אוהבת  















תגובה 1:

  1. זהו אני מסודרת והכל בזכותיך יקירה...
    תודה על השיתוף המלא תבורכי.
    שבוע טוב .
    לינדוש.

    השבמחק