יום ראשון, 3 ביולי 2016

עוגת גבינה קלאסית

חשבתי שכבר יש לי כזאת בבלוג..
האיש שלי מאוד אוהב את עוגות הגבינה האוריריות, אבל מכיוון שהוא במיעוט
הוא מקבל כזאת רק לעיתים
אני לא ממש יכולה לשאול אותו איזו עוגה להכין, היות וכרגיל
אין קבועה אורירית
גם פה אני משתדלת לא לקפח ומנסה כל פעם מתכון חדש.
יותר בשבילי, הוא ממש היה מעדיף את אותה עוגה בכל פעם
יותר מידיי שינויים ממש לא הקטע שלו.

הפעם החלטתי לנסות בסיס לעוגה שאינו בסקויטים טחונים
אז עוד שלב באפיה, אבל ממש לא נורא

בתבנית 26

בסיס:

  3/4 כוס קמח 
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים  טרופות קלות
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית תמצית וניל

לגבינה:

6 ביצים מופרדות
11/2 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
500 גר' גבינה לבנה 9% 
1 קופסא גבינת ריקוטה (250 גר')
1 שמנת חמוצה
3 כפות  קמח תפו"א

אופן ההכנה:

בסיס:

להוסיף לקמח את שאר הרכיבים ולערבב עם מטרפת רק עד לתערובת אחידה, 
לצקת לתבנית על נייר אפיה ולאפות עד הזהבה וקפיציות, כ- 10 דקות, להוציא ולצנן.

מערבבים החלמונים לעיסה, מוסיפים גבינות, שמנת וקמח תפו"א ומערבבים לעיסה חלקה.
מקציפים בהדרגה סוכר וסוכר וניל עם החלבונים לקצף יציב.
מוסיפים לתערובות הגבינות בתנועות עטיפה ומערבבים לתערובת אחידה.
בתבנית האפיה מגביהים את הדפנות בעזרת נייר אלומיניום 
היות ועוגת הגבינה תופחת באפיה הרבה מעל גובה התבנית
יוצקים את הגבינה
אופים כשעה ורבע בחום 170 מעלות
משאירים להתקרר בתנור

ציפוי:
אצלנו הוא חובה, אבל לדעתי העוגה מצויינת גם ללא ציפוי
1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 שקיות סוכר וניל וכף פודינג וניל

עוגת גבינה ככלל עדיף להכין יום קודם להגשתה.





תגובה 1:

  1. כל ביס זה מיליונים ..
    אין על עוגות גבינה.תודה יקירה על השיתוף.

    השבמחק