יום ראשון, 17 ביולי 2016

סדנת טורטיות אוכל מקסיקני

את הסדנה הזאת הכנתי לחברים במסגרת ארועי הפורים
טורטיות אני מכירה,לאורך ולרוחב
מקסיקני -לא כל כך, אז הנה אתגר חדש לפתחי.
סדנה מטיבה מוגבלת בזמן ולכן  את הטורטיות קניתי

בעניין הטורטיות כדאי לדעת יש טורטיות שנמכרות על המדף
ויש אל האלה שנמכרות מהמקפיא
נסו לחפש את אלה הקפואות (טרז פזוס)
אין מה  להשוות בטעם.

בחרתי בכאלה מקמח רגיל ומקמח תירס
ומפה לשם עם כל הירקות שברשימת הקניות והמאמץ המינימלי
נראה לי יופי של ארוחה לימות הקיץ


פתחנו בלגימת מרגריטות קפואות:

הקוקטיל:

80 מ"ל טקילה
40 מ"ל טריפל סק
20 מ"ל מיץ לימון
2-3 כפיות סוכר

מערבבים היטב שומרים במקפיא עד להגשה




במה מלפפין?

סלסת עגבניות טריות


2 עגבניות עסיסיות- חתוכות לקוביות קטנות

כ-1 כף בצל סגול קצוץ דק
פלפל הלפניו קצוץ דק- לפי הטעם
1 שן שום קטנה קצוצה
1-2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
 1 כפית מיץ ליים או לימון
מלח ופלפל גרוס טרי
מערבבים הכל יחד- טועמים ומתקנים תיבול.
מכסים ונותנים לעמוד בצד לספיגת טעמים.








סלסה מה שיוצא אני מרוצה:

רכיבים:

חבילת תירס (בערך 6-7 קלחים) ואל תחליפו לתירס מקופסא
אין מה להשוות בטעמים.
4 עגבניות קשות
1 פלפל אדום קצוץ
בצל אדום קצוץ דק
חבילת ירק קצוצה (עדיפות לכוסברה, אבל גם פטרוזיליה הולך)
1/4 פלפלון חלפיניו  ירוק קצוץ דק (ומי שאוהב חריף יכול ללכת על צ'ילי שלם)
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
שמן זית
לימון סחוט מ 2 לימונים
מלח

אופן הכנה

 בסכין חדה קולפים את גרעיני התירס מהקלחים הטריים.

במחבת עם מעט שמן זית משחימים היטב את הגרעינים עד שהם נראים מעט שרופים.

(למי שיש ברנר זה הזמן להדליק ולקצר תהליכים)



שימו לב זה נותן לסלט הזה את כל הארומה המיוחדת שלו.
מערבבים עם שאר המרכיבים



גאווקמולי:

מרכיבים:

3 אבוקדו בינוניים בשלים                                  
1 בצל סגול קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 עגבניות קצוצות ללא הגרעינים
 מיץ מחצי לימון
חצי פלפל ירוק חריף                                        
 מלח ופלפל לפי הטעם

 אופן הכנה:
חותכים אבוקדו לאורכו, מוציאים את התוכן שלו לקערה באמצעות כף 
ומועכים עם מזלג עד לקבלת תערובת עם גושים קטנים.
חותכים עגבניות שרי ופלפל חריף לקוביות קטנטנות.
סוחטים מיץ מחצי לימון.
מרכיבים את המנה: מערבבים אבוקדו מעוך עם ירקות חתוכים ופטרוזיליה,
 מוסיפים מיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
מגישים גוואקמולי בתור סלט, ממרח או מטבל.

סטיק סלמון

תיבול פשוט של מלח, פפריקה ומעט כמון, צליה בגריל או במחבת עם מעט שמן
- לאחר ההכנה נותנים לנוח חמש דקות מכוסה ופורסים לרצועות דקות


קסדיה:

קסאדיה היא למעשה טוסט מקסיקני 
עשוי מטורטיה הממולאת בגבינות קשות וממרחים שונים. 
את הקסאדיה קולים יחד ומתקבל מעין טוסט דק ואלגנטי

חומרים (למנה אחת):

2 טורטיות קמח 20 ס"מ של טרז פזוס
4-6 פרוסות גבינה קשה מסוג צ'דר, אדם או גבינה חריפה אחרת
1-2 כפות ממרח טעים כמו פסטו, סלסה אדומה או ירוקה
אופציה:
1 כף פלפל חלפניו כבוש חתוך לטבעות

אופן ההכנה

1. מניחים את הטורטיה על משטח עבודה. מורחים את הרוטב על הטורטיה.
2. מניחים את הגבינה ומפזרים את החלפניו, אם משתמשים. מכסים בטורטיה השניה ומכניסים לטוסטר שחומם מראש ל-220-מעלות ל – 5דקות.
3. ניתן לקלות גם על גריל או על מחבת חמה, אך אז יש להפוך את הקסדיה לקלייה משני הצדדים ולהשגיח שלא תתפח.
מומלץ להגיש עם שלושת הרטבים הידועים: סלסת עגבניות, גואקמולה, פריחול'ס.
לגיוון  ניתן להוסיף ירקות קלויים בתוך הקסדיה.








אנצ'ילדה במילוי פטריות עם סלסה חריפה ומוצרלה

מצרכים:

6 טורטיות  מוכנות,
2 בצלים פרוסים
3 סלסלות פטריות
70 גרם (או פשוט חופן נדיב) גבינת מוצרלה מגוררת

כוס סלסה רוחה (סלסה אדומה חריפה) -קנויה

אופן הכנה:

מזהיבים 2 בצלים פרוסים עם מעט שמן זית
פורסים את הפטריות לפרוסות עבות 
מקפיצים מעל להבה גבוהה, 4 דקות או עד שהן רכות.
אם יש הרבה נוזלים להוסיף כף קורנפלור
מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, מערבבים



מקררים

מכינים את האנצ'ילדה:

מניחים טורטיה אחת על קרש או משטח עבודה ומניחים במרכזה שורה מהפטריות



מגלגלים לרול ומניחים בתבנית חסינת חום, עם צד הסגירה כלפי מטה.



חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
יוצקים שכבה אחידה של סלסת העגבניות מעל הטורטיות המגולגלות 



 ומזיזים מעט אל הטורטיות כדי שהרוטב יחלחל.
מפזרים מעל את גבינת המוצרלה. 
אופים בחום 200 מעלות 15 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע.
מוציאים ומגישים חם (אבל לא אוכלים מיד כי זה יעשה לכם כוויה בפה).







הוספתי לארוחה הזאת גם פלפלים ממולאים בנוסח המתאים

המילוי כלל אורז לא מבושל, תירס,שעועית שחורה מבושלת,עגבניה קצוצה

ובישול כפי שמופיע בקישור - ממולאים



לקינוח:


גרניטה אננס וטקילה

מתכון מהיר לקינוח אלגנטי. כדאי לקשט בפרח היביסקוס מסוכר, שאפשר להשיג בחנויות טבע, בשווקים ובדוכני הפירות המיובשים.

חומרים ל-6 מנות:

2 כוסות קוביות אננס טרי (או כמות שווה של אננס משומר ללא סוכר).
240 מ”ל (1 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
120 מ”ל (1/2 כוס) טקילה מאיכות טובה



אופן ההכנה:

 טוחנים אננס, מים וסוכר בבלנדר לנוזל סמיך ואחיד במרקמו.

 מוסיפים מיץ לימון וטקילה, מערבבים ומעבירים לכלי מתכת רחב ושטוח.

                                 מכניסים למקפיא לכ-30 דקות (שהגרניטה תתחיל לקפוא). 
ברגע שנוצר מעט קרח על הדפנות ועל פני הגרניטה מערבבים בחוזקה, 
כדי לשבור ולרסק את הקרח, ומחזירים למקפיא. 
חוזרים על התהליך שלוש-ארבע פעמים 
עד שמתקבלת תערובת יציבה וקפואה של רסיסי קרח.
(אפשר להכין במכונת גלידה)
 מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא עד ההגשה 

רצוי לא יותר מכמה שעות. מרקם הגרניטה במיטבו ביום ההכנה.





 צ'ורוס
.
רכיבים: 

150 מ"ל מים
40 גר' מחמאה
85 גר' קמח
2 ביצים

שמן עמוק לטיגון

סוכר
קינמון
  



אופן הכנה: 

להרתיח את המים והמחמאה.

להוסיף את הקמח, לערבב ולהסיר מהאש.

להוסיף 2 ביצים ולבחוש היטב.

להכניס לשקית זילוף עם צנטר כוכב.

לזלף לשמן עמוק בחום 170 מעלות.

לטגן עד שמשחים, להוציא, לספוג את שאריות השמן ולגלגל בתערובת סוכר וקינמון.



תגובה 1:

  1. כל הכבוד /תבורכי אהבתי את כל המטעמים .
    שבוע מבורך עם עשיה טובה.
    לינדוש.

    השבמחק