יום רביעי, 27 ביולי 2016

עוגת קומפוט תפוחים

המתכון הזה תחילתו בתסכול, מישהו העלה תמונה יפה של עוגת תפוחים
והרי לעוגות תפוחים מקום של כבוד בספר המתכונים שלי
אז ביקשתי את המתכון וכמוני עוד כמה, אך המישהו חשב
שהוא לא חייב והתעלם מהבקשה.
אבל ממש התחשק לי
היא נראתה כל כך אחרת מכל עוגות התפוחים שלי
אז יצאתי לחפש.
וכמו שאומרים: יגעת מצאת תאמין
העוגה עדינה מאוד בטעמה ומהביס הראשון היה לי בפה את הטעם
של לפתן התפוחים שאמי מכינה, זה הממותק קלות ומבושם בקליפת לימון.

את העוגה הכנתי בתבנית 22


רכיבים:

 8 תפוחי גרנד קלופים מגולענים כשהם שלמים
לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה
להוסיף
2-3 כפות סוכר 

לערבב ולהניח בצד עד שהבלילה תהיה מוכנה.



בלילה:

3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר דמררה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית תמצית וניל טובה
2 ביצים
6 כפות שמן
1/2 כוס נוזלים (שילבתי מיץ תפוזים ורום משקה לא תמצית)
קליפה מגוררת ממחצית הלימון

ציפוי:

1/2 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות מיץ לימון
6 כפות שמן

אופן ההכנה:

לסדר את פרוסות התפוחים בשכבות,



להקציף את חומרי הבלילה


 לצקת את הבלילה


לאפות בחום 180 מעלות כ- 45 דקות, 

אם התפוחים משחימים יש לכסות את התבנית ביריעת אלומיניום



להכין את הציפוי:

להקציף את הביצים עם הסוכר
להוסיף את שאר החומרים

אחרי כשעה  אפיה, התפוחים התרככו, להוציא את התבנית מהתנור ולצקת את הציפוי
להחזיר לתנור לאפיה של עוד  כ- 25 דקות עד שהציפוי יזהיב מאוד.




העוגה טובה בטמפרטורת החדר וגם אחרי קירור.


     

2 תגובות:

  1. רואה בתבנית ניילון או משהו בתחתית.מה זה?

    השבמחק
  2. אני אופה על נילון אפיה שזה בעצם שקית קוקי שאני חותכת ופורסת על התבנית

    השבמחק