יום רביעי, 10 באוגוסט 2016

עוגה לקפה בניחוח קינמון

תשעת הימים, מה שלא נאכל נשאר רעבים וכל הזמן נחפש מה אפשר לנשנש
אז פתחתי את השבוע עם עוגה, ככה בקטנה, תבנית 20X20
קלילה, נימוחה,עם גושי פירורים מבושמים בקינמון, סוג של  קרמבל 
אבל לא כאלה שמתפזרים מסביב,
קרמבל עם פטנט 
טעימים טעימים.

מהבלוג -Dinner then Dessert עם קצת שינויים שלי.

רכיבים: 

לבצק:

1/4 1  כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית סודה לשתיה
85 גר' חמאה
1 ביצה
1 חלמון
2 כפיות תמצית וניל
1/3 כוס ריוויון
(הכנתי לבד, ל- 1/3 כוס חלב הוספתי 1/2 כפית מיץ לימון, ערבבתי והשארתי ל- 10 דקות)

לפרורים:

1/3 כוס סוכר
1/3 כוס סוכר חום
120 גר' חמאה
3-5 כפות שמן
כפית קינמון
3/4 1 כוסות קמח

אופן ההכנה:

מעבדים את החומרים היבשים עם החמאה החתוכה לקוביות עד שהחמאה ניטמעת בקמח 
מוסיפים את שאר החומרים מעבדים את חומרי הבצק לבלילה אחידה.
יוצקים לתבנית ומישרים את פני השטח




מעבדים את חומרי הפרורים עד לקבלת בצק
מפוררים לפירורים גדולים ומניחים על הבלילה




אופים בחום 165 מעלות למשך כ- 35-40 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה