יום שלישי, 16 באוגוסט 2016

עוגת גבינה ניו יורקית אבל שיכורה

אני אוהבת את ז'אנר עוגות הגבינה הדחוסות יותר
הם קטיפתיות, מרקמן כעין מוס טעים והכי חשוב לא צריך להפריד ביצים
קערה אחת והכנה מהירה
חיבתי למשקאות חריפים ידועה אולי בחוגים מסוימים, אבל הם בעיניי גם תבלינים נהדרים
בעולם האפיה
לעוגה הזאת הוספתי ליקר תפוזים וגם קצת טקילה -מי נזכר במרגריטה?
זהו הטעם
כל כך מוצלח


רכיבים:

בסיס:

200 גר' בסקויטים טחונים
50 גר' חמאה
2 כפות סוכר דמררה

למלית:

1.1 ק"ג גבינת שמנת (עירבבתי 30% גבינת נפוליאון עם 12% , ככה אני משקיטה את המצפון)
1 כוס סוכר
4 ביצים
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפות ליקר תפוזים (טריפל סק או קאוונטרו)
1 כף טקילה

ציפוי:

2 שמנת חמוצה של פעם
2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה ומערבבים את חומרי הבסיס
מהדקים לתחתית וקצת דפנות של תבנית 26
אופים בחום 190 מעלות כ- 12-15 דקות
מוציאים ומקררים.

בינתיים גם מקררים את התנור, אפיית העוגה תעשה ב- 160 מעלות.

מערבבים את חומרי המלית
יוצקים על התחתית המקוררת
אופים לשמך כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת

מקררים
מצפים בשמנת חמוצה מעורבת בסוכר וניל






תגובה 1: