יום ראשון, 11 בספטמבר 2016

אספרגוס וחברים

אין סוף לאפשרויות החיבור של ירקות
וכמשפחה שסוגדת למנות ירק אני ממש מרגישה שאני חייבת  לשנות ולגוון
גם כדי שיהיה לי מעניין להכין וגם כדי שיהיה מעיין לטעום טעמים חדשים.

הפעם ניקוי המקרר בשישי בבוקר הניב הרבה, יותר מידיי, עגבניות שרי שכבר לא כ"כ מתאימות לסלט
חבילת אספרגוס כבר הייתה לי וגם לא מעט פטריות
רשימת חומרים נאה, הלא כך?

לדעתי כן
לא כל מנה צריכה להיות פרויקט...

רכיבים:

1 חב' אספרגוס
סלסלת פטריות שמפיניון
עגבניות שרי -כמה שיש ורוצים
1 בצל סגול
1/4 כוס יין לבן
10 עלי בזיליקום קצוצים
מלח,פלפל

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה מים עם כפית מלח במחבת רחבה, כזאת שתכיל את גבעולי האספרגוס בנוחות
קוטמים 5-8 ס"מ מקצוות הגבעולים, שוטפים מכניסים למחבת לבישול קצר
בערך 5 דקות
מסננים ושוטפים בהרבה מים קרים. מניחים בצד

את הבצל הסגול חוצים וחותכים פלחים דקים, מזהיבים במעט שמן
מוסיפים את הפטריות החתוכות לרבעים
מערבבים ומקפיצים כ- 5 דקות
חוצים את העגבניות ומוסיפים למחבת
מוסיפים גם את עלי הבזיליקום ומתבלים
אחרי 2-3 דקות מוסיפים את היין 
עוד דקה או שתיים ומוסיפים את האספרגוס
מערבבים בעדינות, מתקנים טעמים
וזהו.

כל כך יפה, וכל כך טעים!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה