יום ראשון, 13 בנובמבר 2016

עוגיות שוקולד צ'יפס חלום

המתכון הזה הובא לתחרות בייק אוף ע"י גל ונתי

מהיר הכנה (אם לא לוקחים את זמן קירור העיסה בחשבון

אבל שווה


הרכיבים (כ-35 עוגיות):

2 ביצים 
חצי כוס סוכר לבן
4 כפות סוכר חום כהה
175 גרם שוקולד מריר
100 גרם מחמאה
4 כפות קמח
1/2 2 כפות קקאו כהה
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
כוס שוקולד ציפס מריר
חצי כוס שוקולד ציפס לבן

אופן ההכנה:

מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר לבן והחום כ-4-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.



ממיסים יחד את מהחמאה והשוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב. 

מוסיפים את תערובת השוקולד הנמסה לתערובת הביצים, וטורפים את הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.


מקפלים פנימה את כל החומרים היבשים, מערבבים היטב, ומכניסים למקפיא למשך שעה עד 

שהתערובת יציבה לחלוטין.


בעזרת שתי כפיות  מניחים תלוליות מהעיסה על התבנית מצופה בנייר אפיה

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 11 דקות,

 עד שהעוגיות נראות סדוקות, אבל עדיין רכות במרכז. 

מצננים היטב לפני הסרתן מהתבנית.

עיצה ידידותית? תכינו ישר כמות כפולה...




תגובה 1: