יום רביעי, 2 בנובמבר 2016

עוגת מיץ אבל פסיפלורה

נשמע תמים כזה
מיץ תפוזים? 
מתפוזים של קיץ?
אז זהו שלא...




זו בדיוק העוגה שאפשר להכין כשרוצים עוגה יציבה לאירועים




כבר איזה שבוע וחצי נחה לי במקרר קופסה עם מיץ פסיפלורה
אף אחד לא עושה סימנים להשתלט עליה
אז לקחתי,סיננתי יצא לי 1/3 כוס נו טוב, הוספתי קצת מיץ תפוזים
ועוד קצת וודקה, יופי של קוקטייל
והרי עוגת מיץ מבושמת לעילא ולעילא

הרכיבים

(2 תבניות אינגליש קייק):

3 ביצים גדולות 
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (אפשר לשלב מיצים אחרים)
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות קמח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.

מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת הלימון, הווניל, הקמח ואבקת האפייה לסירוגין 

עד שהתערובת אחידה.

 מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.










נכון שהבחירה האולטימטיבית לעוגת יום הולדת לקטנים
תהיה עוגת שוקולד, אבל הפעם
ביקשו עוגת הדרים
העוגה הזאת - עוגה בחושה הינה יציבה וניתן להעמיס עליה.

לקישוט הכנתי עוגיות חמאה מקושטות - הכי קרוב להדרים שיכולתי






 הכפלתי כמויות ואפיתי מכל גודל 2 תבניות, ככה לא צריך לחצות עוגה
והשכבות אחידות

קרם הציפוי היה קצפת עם קארד תפוז

קארד תפוז

בסיר קטן שמים

1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
4 חלמונים
2 כפות קורנפלור
קליפה מגוררת משני תפוזים
מבשלים תוך בחישה עד שמסמיך
(אם הקליפה המגוררת מפריעה לכם, אפשר לסנן בשלב זה)
מצמידים ניילון נצמד לפני השטח של הקרם ומקררים

מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר
פותחים את הקארד עם מטרפה
ומוסיפים לקצפת.



מצורף השרטוט 
שקיבלתי לאיך תראה העוגה 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה