יום ראשון, 6 בנובמבר 2016

עוגיות

אין מנוחה ואין מרגוע למי שמחפשת כל הזמן מתכונים חדשים
של עוגיות 
גיחה לבלוג הנהדר של פיית העוגיות ויצאתי משם עם מאנצ'יז לעוגיות שנראו נהדר,
מז'אנר עוגיות השוקולד צ'יפס,אבל אחרות
הפעם בחרתי לא לפרוון והבנתי מה אני מפסידה...
זה התאים בול לבקשת הג'וניורית שביקשה עוגיות שהיא לא אוהבת
והאמת ? זה ממש קל, מספיק שאוסיף לבצק אגוזים מלוא החופן
כדי שהיא תחרים
הפעם הגדלתי לעשות והוספתי גם קוקוס
והמחמאה הכי גדולה - מהסו שף שלי שלא הפסיק לבוא לבקש עוד ועוד עוגיות
כי הוא לא נוהג לאכול את מה שהוא מכין  איתי...
בקיצור אם לא הבנתם עד עכשיו -רוצו להכין.



רכיבים:  ( כ-50 עוגיות)

315 גר' קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
225 גר' חמאה רכה
110 גר' סוכר
85 גר' סוכר חום כהה
1 ביצה
2 כפות חלב
1/2 1 כפיות תמצית וניל
200 גר' שוקולד לבן קצוץ גס, או שוקולד צ'יפס לבן
80 גר' קוקוס טחון        
100 גר' ברס     

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערת מיקסר מקציפים ביחד את החמאה ושני סוגי הסוכר עד לקבלת לתערובת קרמית אחידה.

מוסיפים את הביצה, החלב והווניל ומערבלים לתערובת אחידה. 

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים מעט, רק עד לתערובת אחידה. 

מקפלים פנימה את השוקולד הלבן, הקוקוס והאגוזים.

מגלגלים בין הידיים כדורים בקוטר 4 ס"מ 

ומניחים בתבנית אפיה  

משטחים מעט בעזרת כף יד רטובה לגובה של כ-ֹ1 ס"מ.

אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים.








מקור המתכון: רוני ונציה עם קצת שינויים שלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה