יום ראשון, 11 בדצמבר 2016

קנלוני ממולאים

מסתבר שגם בקנלוני אפשר לחדש 
שנים הכנתי קנלוני ממולאים שוכבים להם בתבנית
מלחמה היתה להפריד ביניהם ולהגיש יפה
זה לא שאפסיק להכין כאלה אבל האופציה הזאת בהחלט
התקבלה בברכה 

רכיבים:

1 חב' גלילי פסטה למילוי

מילוי:


2 בצלים קצוצים להזהיב בשמן
1/2 קופסא טופוטי (במרקם שמנת, 170 גר')

מילוי 1
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות

מילוי 2
200 גר' עלי תרד טריים
כפית שום כתוש
עלים מ-5 גבעולי בזיליקום

כפית שום כתוש
סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלה קצוצות
1 כף קמח
1/3-1/2 כוס מים

רוטב לבישול:
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות מוטי
1/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
מלח, חצי כפית סוכר


אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצלים הקצוצים במעט שמן
מערבבים לתוכם את הטופוטי, מתבלים במלח ופלפל ומחלקים בין שתי קערות.

מעבירים את קוביות הדלורית לתבנית, מזרזפים שמן זית
בוזקים מעט מלח ולתנור בחום 180 מעלות בערך 30 דקות, עד שממש רך
מגררים ומועכים למחית.

מבשלים את עלי התרד במים מומלחים קלות, כ- 15 דקות, מסננים היטב
וקוצצים יחד עם עלי הבזיליקום

במחבת מזהיבים כפית שום כתוש מוסיפים את הפטריות הקצוצות , מטגנים 2-3 דקות
מערבבים לנוזל שהתקבל במחבת כף קמח
ומוסיפים 1/3-1/2 כוס מים מערבבים ומבשלים עד שמסמיך, מורידים מהאש ומקררים

מערבבים לקערה אחת משתי הקערות עם הבצל והטופוטי את התרד, בזיליקום והפטריות
לקערה השניה מערבבים את מחית הדלורית

מתקנים טעמים ומניחים להתקרר. 
כדי שהמילוי יהיה קל מעבירים את המילויים לשקיות זילוף

גלילי הקנלוני:

מסדרים את הגלילים בתבנית גדולה מרתיחים מים ושופכים על הגלילים.
מחכים חמש דקות ושופכים את המים הרותחים.
כעת הגלילים התרככו מעט וניתן לגזור אותם לשניים

מעמידים את הגלילים בתבנית חסינת אש
מזליפים את המילוי
מערבבים את חומרי הרוטב
יוצקים   לתבנית מכסים ואופים בחום 180 מעלות כ- 30 דקות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה