יום ראשון, 22 בינואר 2017

מרק פטריות


פדיחה... קורה, לא?
לא מזמן ביקשו ממני מתכון למרק פטריות
הייתי כל כך בטוחה שיש בבלוג
שכמובן שלחתי את השואל לחפש..
מסתבר שאמנם כתבתי והזכרתי קפוצ'ינו פטריות באחד התפריטים שלי, אך מתכון -אין
אז הנה אני משלימה את החסר
ונותנת לכם מתכון מצויין למרק פטריות, מפטריות אמיתיות.
אני מציינת שכדי להגיש קפוצ'ינו פטריות אפשר לוותר על פטריות השי מג'י ולהוסיף במקומם עוד קצת פטריות פורטבלה או חופן פטריות מיובשות




רכיבים:

2 כרישה פרוס דק
1 גבעול סלרי אמריקאי
2 סלסלות שמפיניון
8 פטריות פורטבלה
סלסלת פטריות שי מג'י
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
מלח, טימין
2 כפות קמח

1/2 1 כוסות ציר ירקות
4 כוסות מים
1 שמנת לבישול

אופן ההכנה:

פורסים דק את הכרישה ומזהיבים בשמן


בינתיים קוצצים דק את גבעול הסלרי וכשהכרישה מזהיבה מוסיפים את הסלרי לסיר
פורסים דק את הפטריות ומוסיפים לסיר



מאדים כ- 10 דקות

מוסיפים 1/2 כוס יין לבן יבש , מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות
מתבלים
מוסיפים את ציר הירקות והמים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ- 20 דקות, כדי להסמיך קצת את המרק
טוחנים באופן חלקי את התכולה (לקפוצ'ינו טוחנים את הכל)
בוללים קמח במעט מים ומוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
זה הזמן להוסיף את פטריות השימג'י 


ולבשל עוד כ- 5 דקות.
לפני ההגשה אפשר לבחוש לסיר את השמנת, להרתיח ולהגיש 
 עם עירית קצוצה.





(ולקפוצ'ינו מגישים עם כפית שמנת חמוצה)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה