יום רביעי, 8 בפברואר 2017

פרוסות תפוז דם מסוכרות ומשוקלדות

טו בשבט מגיע 

ומחפשת איזה משהו טעים לשולחן הפירות.

תפוזי דם זה משהו שאני זוכרת מהילדות.

בעבר סחטתי מהם מיץ והכנתי מרמלדה טעימה 

וכשנתקלתי בהם שוב לאחרונה אצל הירקן, קניתי שיהיה.

כבר בדרך הבייתה חשבתי שקליפות תפוזים מסוכרות הן כל כך טעימות,

בטוח זה יהיה טעים עם כל התפוז

ואכן כך

ושוקולד?
צריך להוסיף?

אז ממש פשוט

פורסים את התפוז לפרוסות בעובי כ- חצי סנטימטר
בסיר רחב לשים 1 כוס סוכר ומיץ מתפוז אחד
להניח את הפרוסות ולבשל עד שהנוזל מסמיך
בשלב זה הפרוסות מסוכרות

יש להוציא מהסירופ הסמיך בזהירות, כי חם מאוד
להניח על נייר פרגמנט לייבוש
לי זה לקח בערך יומיים -היבוש

בהמשך המסתי 150 גר' שוקולד עם כף שמן
וטבלתי את הפרוסות בשוקולד


למי שאוהב את המרירות של קליפת התפוז יחד עם מתיקות השוקולד

זה הממתק האולטימטיבי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה