יום רביעי, 15 בפברואר 2017

חיתוכיות שוקולד צ'יפס וקרמל מלוח - לשמור בכספת

במסגרת החיפושים אחרי טעמי עוגיות חדשים שירגשו את מפלצת העוגיות שלי
נתקלתי במתכון הזה
לא יאומן כמה טעים, רק מאוחר מידיי הבנתי שהייתי צריכה להציב שומר ליד התבנית...
ראו הוזהרתם
ובכלל אני ממליצה להכין מראש כמות כפולה.

רכיבים: בתבנית 20X20

בסיס:

1 כוס שבולת שועל
1 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר חום

100 גר' שמן
1 כפית תמצית וניל

קרמל מהיר:

350 גר' סוכר חום כהה
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
50 גר' מחמאה

1 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

לערבב את החומרים היבשים של הבסיס, להוסיף שמן ותמצית וניל
להדק חצי מהפירורים לתחתית של תבנית
לאפות 10 דקות בחום 170 מעלות
להוציא ולקרר.



בינתיים לבשל את הקרמל, להרתיח את הסוכר והשמנת כ- 5-7 דקות, להוסיף את החמאה
הנוזל מסמיך מעט והקרמל מוכן.
לקרר

לפזר  על התחתית  האפויה שוקולד צ'יפס


לצקת את הקרמל (לא צריך את כל הקרמל, לצקת כדי כיסוי יפה)


לפזר מלח
לפזר את מחצית הפירורים שנותרה
לאפות בחום 175 מעלות עוד 16-20 דקות

לקרר ולחתוך לריבועים. 




3 תגובות:

  1. נראה מעולה ..
    תודה יקירה על השיתוף.
    שבת שלום.

    השבמחק
  2. ראה מעולה. האם הקראים יעבוד עם שמנת ריצ׳ פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן בוודאי רק תשתמשי בשמנת צמחית של השף הלבן שניתן להרתיח ללא בעיה.

      מחק