יום רביעי, 22 בפברואר 2017

תבשיל שפונדרה ועוד

מחכים לשבת קרה וגשומה
בתוכנית, כמובן אוכל חם, הכי כיף זה סיר שהיה בתנור או עמד על הפלטה כל השבת
אבל ממש ממש לא התחשק לנו חמין
הלכתי לכיוון ארוחה בתבנית או בסיר
מצאתי באתר בייגלה את המתכון הנפלא הזה של מאיר אדוני, שיניתי ממש טיפה
בשר, תפו"א ירקות, תמרים וכל זה על מצע שעועית לבנה
אושר גדול, אני כל כך אוהבת שעועית לבנה, לבנה ולא כזאת שעברה שבת בתנור והפכה לחומה, 
לא שזה רע
אבל שעועית לבנה שווה יותר

בקיצור הזמנתי את הבשר בקצביה ויצאתי לדרך, זה רק נראה הרבה הוראות , אבל זה דיי
בשיטת שגר ושכח שאני כל כך אוהבת.

רכיבים:


1/2 1  קילו שפונדרה חתוכה למלבנים גדולים.

כרישה אחת (לבן וירוק) חתוכה גס

שני גזרים חתוכים גס

שורש סלרי

שורש פטרוזיליה

ארבעה תפוחי אדמה 

ארבעה ארטישוקים ירושלמים מקולפים

5 שיני שום

חצי כפית טימין יבש

כ- 300 גרם תמרי מג'הול מגולענים 

מלח ופלפל

למצע:

300 גר' שעועית לבנה מבושלת -יש לקנות כזה קפוא
100 גר' חזה אווז מעושן
1 כוס מציר הבישול של הבשר
3 בצלי ירוק
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל ,פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:

.
בסיר רחב ולוהט עם מעט שמן זית לצרוב את נתחי השפונדרה יפה יפה מכל הכיוונים.


כן, גם מהצדדים. ואז להוציא לנוח קצת בחוץ.





להכניס לסיר את ירקות השורש ולהשחים. 
אין צורך להוסיף שמן כי הבשר כבר השאיר את חותמו על הקרקעית.





מחזירים את הבשר לסיר, 


מכסים במים רותחים, מתבלים בטימין 
והתמרים ומביאים לרתיחה. לתקן תיבול תיבול עם מלח ופלפל. 
לכסות את הסיר ולהכניס לתנור שחומם ל 160 מעלות. 




עכשיו, שלוש וחצי שעות אינקובציה.

כשהתבשיל מוכן, מוציאים את נתחי הבשר והירקות






מסננים, שומרים כוס לבישול השעועית ומצמצמים , כמה? הרבה עד שמתקבל רוטב מעט סמיך

יוצקים על הבשר והירקות ונהנים



הכנת המצע:

מפשירים את השעועית במיקרו, 6-7 דקות בישול זה מוכן
בסיר מטגנים את החזה אווז הקצוץ


מוסיפים את הבצל הירוק
ולבסוף את השעועית עם הנוזלים, מבשלים בעירבוב, מתבלים
השתדלתי למעוך קצת את השעועית
5 דקות וזה מוכן, בוזקים פטרוזיליה קצוצה.





















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה