יום רביעי, 8 במרץ 2017

רול סטייק מזוגג במילוי ירקות העונה

נתקלתי במנה המיוחדת הזאת בשיטוטי ברשת
נראתה קלה להכנה
סטייקים שהונדסו לרולים ממולאים בירקות מתובלים
ומזוגגים ברוטב טעים טעים
מנה שלא מהעולם הזה
בהחלט מתאימה לסעודה חגיגית
כל שצריך הוא  נתחי סינטה דקיקים ואת זה הקצב הינדס לי
ירקות אהובים זה בקטנה
וקדימה לדרך





רכיבים:

8-10 פרוסות סינטה דקיקות
מלח,פלפל 
עלי רוזמרין קצוצים
שמן זית

ירקות למילוי:

גזר
פלפל אדום ו/או צהוב
זוקיני
אפשר גם פטריות שי מג'י או שמפיניון פרוסות
החלק הירוק של בצל ירוק
2 שיני שום חצויות
מלח,טימין

זיגוג:

1 בצל סגול קטן קצוץ דק
שמן
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
1/4 כוס ציר בקר או מים עם אבקת מרק
ענף רוזמרין

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי הסינטה ומניחים לספיגת טעמים




חותכים את הירקות לגפרורים דקים 
מחממים במחבת מעט שמן, מזהיבים קלות את שיני השום הפרוסות

הן נותנות טעם לשמן, מוציאים מהשמן ומוסיפים את הירקות חוץ מהבצל הירוק

מקפיצים  כמה דקות





מתבלים במלח ובטימין ומקררים .

מניחים ערימה יפה של מקלות ירק שטוגנו, לא שוכחים להוסיף גם מהבצל הירוק,

בקצה נתח הסינטה,



 מגלגלים וסוגרים בקיסם



מטגנים את הרול, כמה דקות מכל צד ומוציאים לתבנית חסינת אש




אם רוצים פסים על הרול



מכינים את הזיגוג:

מזהיבים את הבצל במעט שמן, 



מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה 

ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט,  ומקבל סמיכות של סירופ

מוציאים את ענף הרוזמרין



לפני שמגישים , מורחים את הרולים בזיגוג 








אפשר להגיש על מצע פירה תפו"א קטיפתי 


גם סמדר ניסתה הכינה ושלחה תמונות




2 תגובות:

  1. נחנה,
    ראה מיוחד וטעים מאד!
    האם אפשר להכין מראש ביום שישי ולחמם על הפלטה בשבת בצהרים?
    או שחבל על ההשקעה?
    סמדר

    השבמחק
  2. לחמם בשבת בצהריים...ממש בעדינות

    השבמחק