יום רביעי, 12 באפריל 2017

עוגת גבינה פסחית



עוגת גבינה נהדרת, מתכון חדש לפסח, אני אוהבת את העוגות הקרמיות, 
אלו שאין צורך בקערה נוספת להקצפת חלבונים, 
מרקמה מוסי למרות שעברה אפיה כדת וכדין
בעוגה הזאת בחרתי בבסיס שהוא מעין עוגה בחושה, אבל אפשר בקלות לטחון עוגיות וניל
לערבב עם חמאה מומסת ולשטח בתבנית



הרכיבים לבסיס:



2 ביצים 
1/4 כוס סוכר
כף מיץ תפוזים
כף מיץ לימון

להקציף את הביצים בשלמות עם הסוכר 

להוסיף 2 כפות שמן
חצי כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל


בערבוב ידני להוסיף 1/4 כוס קמח תופח של אוסם כשל"פ
 ולצקת לתבנית עגולה 26

לאפות בחום 170 מעלות כ- 5-7 דקות
להוציא ולקרר.

אפשר למצוא בסקויטים פתי בר ללא גלוטן לטחון ולערבב עם 100 גר' 
חמאה מומסת
לבסיס מצוין 

לעוגה:

750 גר' גבינה לבנה 5%
3 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים
300 גר' סוכר
40 גר' קמח תפו"א
25 גר' פודינג וניל
1 כף תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה::

לערבב את חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה

לצקת בזהירות את הגבינה על הבסיס האפוי

לאפות בחום 160 מעלות שעה ועשר דקות

העוגה מזהיבה קלות וגם אם נדמה שהיא רוטטת במרכז

היא תתיצב בקירור.

ציפוי:

1 שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
1 כף פודינג וניל

להקציף לקצפת נוקשה ולמרוח על העוגה

עוגת גבינה כמו כל עוגת גבינה ,במיטבה אחרי 24 שעות במקרר.





הכנתי גם בציפוי שמנת חמוצה מעורבת בסוכר וניל
יצא מעולה







כמו כל דבר אצלי גם המתכון הזה זוכה לשידרוג

הפעם את הבסיס הכנתי מעוגיות וניל מקמח תפו"א שטחנתי, ועירבבתי
עם 50 גר' חמאה מומסת ו- 1/4 כפית קליפת לימון מגוררת.

ויתרתי על קמח תפו"א
השתמשתי ב- 1 ק"ג גבינה
ועוד 2 שמנת חמוצה

לציפוי - גנאש שוקולד לבן




200 גר' שוקולד לבן מומס עם כ- 75 מ"ל שמנת מתוקה





10 תגובות:

  1. נראה מתכון מוצלח ומעניין.
    ברשותך שאלה:
    האם ניתן להכין את העוגה הזו גם ללא הבסיס? (לחסוך קצת קלוריות....)


    :-)

    חג שמח

    השבמחק
  2. לא היתי מכינה את העוגה ללא בסיס

    השבמחק
  3. להעמיד דברים על דיוקם, הכוונה לקמח אוסם כשל"פ - אלו שקיות קטנות של 200 גר'תערובת קמחים כשרים לפסח

    השבמחק
  4. במקום קמח תפוח אדמה מה את ממליצה??

    השבמחק
    תשובות
    1. יותר פודינג ולמי שמשתמש בפסח- קורנפלור

      מחק
  5. במקום קמח תפוח אדמה מה את ממליצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמו שכתבתי קודם, להוסיף פודינג או קורנפלור למי שנוהג לאכול בפסח

      מחק
  6. אפשר במקום הקמח תופח לשים קמח תפוא ואבקת אפיה?

    השבמחק