יום ראשון, 2 באפריל 2017

ביסקווטי לפסח

עוגיות אצלנו הם פריט חובה, אמנם אין לי צנצנת עוגיות לפסח אבל זה לא אומר
שמפלצת העוגיות שלי נותרת ללא עוגיות
משתדלת שתמיד יהיו לנישנושים
הביסקוטי הללו בדיוק עונות להגדרה -נישנושים
עשירות בשקדים בניחוח קינמון
מצוינות
את המתכון הביאה הבת המתהוללת מהפרדס ומקורו בבלוג של השיקסע


ביסקוטי לפסח


רכיבים : 

3 ביצים 
¾ כוס שמן 
¾ כוס סוכר+ ¼ כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון 
½ כפית קליפת לימון מגוררת 
1 כפית קינמון 
קורט מלח 
1 כוס קמח מצה דק (לעוגה) 
¼ כוס קמח מצה רגיל 
2 כפות קמח תפוחי אדמה 
1 כוס שבבי שקדים מולבנים 


אופן ההכנה: 

טורפים בקערה שמן, ¾ כוס סוכר. וביצים לתערובת אחידה. 
.טורפים פנימה מיץ וקליפת לימון, קינמון ומלח. 
מערבבים פנימה קמח מצה דק, קמח מצה וקמח תפ"א, רק עד לקבלת עיסה דביקה ורטובה
 (משהו בין בצק לבלילת עוגה בחושה). 
.בוחשים פנימה שקדים. 
.מכסים בניילון ניצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות ועד 48 שעות. 
.מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס.  מרפדים תבנית בנייר אפיה. 
.משמנים את הידיים קלות בשמן
ויוצרים שתי כיכרות מלבניות ברוחב של כ- 8-9 ס"מ.
יש להשאיר 3-4 ס"מ בין הכיכרות כי הן מתרחבות מעט בעת האפיה. 
.אופים כשלושים דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי. 
חותכים כל כיכר בזהירות יתרה עם סכין חדה מאד ובתנועות ניסור לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. בעדינות שהפרוסות לא ישברו ומשכיבים בתבנית
מפזרים קצת סוכר ע"פ הפרוסות
מחזירים לתנור להמשך אפיה -יבוש ואופים עוד כ-20 דקות, עד שמתקשות. 
.מאכסנים בכלי אטום. 






לנגלה הזאת הוספתי 2/3 כוס שוקולד צ'יפס ואפיתי קצת פחות זמן

בתוך תבנית אינגליש קייק קיבלתי עוגיות גבוהות יותר



אחרי שעה הגלילות התקררו וניתן היה לפרוס


ולתנור בחום 140 מעלות לשעה



תגובה 1:

  1. תודה חנהפ על השיתוף ..
    אפשר לעביר את הקישור לפסבוק (לקבוצה שלי)

    השבמחק