יום ראשון, 14 במאי 2017

עוגת גבינה כמו ענן

8 ביצים? הסתכלתי שאני לא מתבלבלת, ולא
ככה היה רשום במתכון
נו טוב, כזה עוד לא היה לי ואחרי עוגה סטייל ניו יורקית התאימה לי עוגה אוורירית.
אני די משתדלת לגוון בעניין כי  בבית הדעות חלוקות ולא כולם אוהבים את העוגות הדחוסות, 
אוכלים? כן בוודאי 
ואפילו נהנים, אבל אם יתנו להם לבחור יעדיפו את אלה הקלילות.
אז למרות שהייתי קצרה בזמן, הלכתי על העוגה עם הפרדת ביצים וקצף
ולא הצטערתי.

רכיבים: לתבנית 26

100 גר' פירורי ביסקויטים

8 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפות פודינג אינסטנט וניל
4 כפות שטוחות קורנפלור
750 גר' גבינה 5%
1 שמנת של פעם (200 מ"ל)
קליפה מגוררת מחצי לימון
1/4 כפית אבקת וניל

ציפוי: 
שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

לרפד את דפנות התבנית לגובה של עוד 10 ס"מ

להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף מבריק ולא יבש

לערבב את הגבינה עם שאר הרכיבים

לערבב לגבינה רבע מהקצף ואח"כ להוסיף את הקצף בפעמיים לתערובת הגבינה ולקפל בעדינות.

לפזר על תחתית התבנית את פירורי הביסקויטים ולצקת מעל את תערובת הגבינה

להחליק את  פני העוגה ולהכניס לתנור בחום 170 מעלות לשעה עד שעה ורבע.

לכבות את התנור לפתוח את הדלת כדי חריץ ולתת לעוגה להתקרר בתנור .

לאחר שהעוגה התקררה לגמרי (לילה במקרר) אפשר לצפות בקצפת .






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה