יום רביעי, 14 ביוני 2017

צ'יקן פוט פאי


ראיתי את המתכון הזה כבר די מזמן בבלוג הנהדר בצק אלים
לקח לי זמן להחליט עם עצמי שהוא יתאים לארוחת שבת
שוב
כעוד מנה עיקרית, קצת אחרת
אמנם הרימו אצלי גבה כשראו את המאפה ועוד כמנה עיקרית
כי במחשבה שניה המנה היא יופי שלארוחה קלה 
אני חושבת שאם יש לכם סבלנות לקרוץ מהבצק עיגולים ולמלא במילוי הטעים הזה
זה יכול להיות גם יופי של מנה ראשונה
בקיצור מתכון רב תכליתי
וטעים כבר אמרתי?


רכיבים:

1/2 ק"ג חזה עוף
1 חב' בצק פילאס
1 בצל גדול
5-6 גבעולי סלרי אמריקאי
2 גזר
2 כפות קמח
מלח,פלפל
2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

מכבסים את נתחי החזה במים רותחים מומלחים עם עלי דפנה
מבשלים כ- 5 דקות
מוציאים ומקררים
חותכים לקוביות

את נוזל הבישול ממשיכים לבשל ולצמצם 
הנוזל ישמש אותנו בהמשך.

קוצצים את הירקות


ומטגנים במעט שמן חם מאוד להשחמה קלה
ממליחים ומפלפלים


בהמשך מוסיפים לירקות שהתרככו קצת את קוביות העוף



מערבבים



מוסיפים את הקמח ומערבבים

צריכה להתקבל תערובת יבשושית

אם עדיין נראה רטוב הוסיפו עוד קצת קמח

מתחילים להוסיף מנוזל הבישול הרותח תוך עירבוב

כל פעם מצקת ומערבבים






מוסיפים עד  שהנוזל מסמיך ומקבלים מעין תרביך










חותכים את הבצק כך שירפד תבנית עגולה כ- 26 ס"מ כולל דפנות


ממלאים במילוי שהספיק להתקרר
חותכים מהבצק רצועות ומכסים את המילוי במעין רעפי בצק
צובטים את הקצוות בהיקף התבנית
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום 


ושולחים לתנור בחום 190 מעלות כ- 40 דקות עד שמשחים יפה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה