יום ראשון, 25 ביוני 2017

צלי עוף הונגרי

 לפפריקאש, הצלי ההונגרי, יש יחסי ציבור מצויינים
כולם שמעו, אכלו אבל יש גם אחר

ברור, לא?
 אצל אמא שלי הצלי האחר הזה כיכב בארוחות שבת, בעיקר בצהריים וכל זאת למה?
כי ההונגרים האלה אכלו את הצלי הזה גם קר, כן, בשבתות קיץ שלא התחשק להדליק פלטה לחימום האוכל
הכינו את הצלי הזה, יחד עם סלט תפו"א ושעועית צהובה ברוטב חמוץ מתוק
סלט ביצים עם ובלי כבד למנה ראשונה
וככה כל הקיץ מידי פעם גיוונו עם שניצלים וקציצות, קרים רבותי
. אני, רק מלחשוב על נתח עוף קר נהיית לי מערבולת בבטן, אז מכינה אבל מחממת.
זה צלי כייפי כי ברוטב שנותר בסיר אפשר לטבול פיסת חלה טריה וזה כל כך טעים ומפנק 
ואם נותרו שאריות אני משתמשת ברוטב לבישול אורז טעים.

האמת שהמתכון המקורי כפי שלמדתי מאמא שלי הוא פשוט וקל, כיאה לבישולי קיץ, 
מכינים על הכיריים,
שמים בסיר נתחי עוף, ירקות -השילוש המקודש: בצל,עגבניות ופלפלים ופה צריך הרבה שום כתוש
עלי דפנה ומים כדי חצי כיסוי ומבשלים, עד שמוכן והרוטב מצטמצם

אני החלטתי לסבך קצת את ההכנה, 
אבל בקטנה וזה לא נורא ושווה את הצלי הנהדר עמוס הטעמים שמתקבל.

אז ככה:

רכיבים:

8 כרעיים מחולקים לשוק וירך
2 בצלים פרוסים
3 פלפלים חתוכים לרצועות
4 עגבניות חתוכות לשמיניות
3 עלי דפנה
2 כפות שום כתוש
מלח,פפריקה מתוקה, תבלין לגריל עוף, פפריקה מעושנת,פלפל שחור

אופן ההכנה:

כמו בכל תבשיל הונגרי מתחילים בהזהבת הבצלים, 

מוסיפים עגבניות ופלפלים ומאדים תוך עירבוב כ- 10 דקות

כשהירקות מתרככים מעט מוסיפים את שאר הרכיבים, 

מנמיכים הלהבה ומבשלים על אש קטנה

כשעה ורבע, העוף מתרכך, הרוטב מצומצם, זוכרים לא הוספנו מים. 

כעת אפשר להעביר לצלחת הגשה, 

להכין ברוטב שבסיר איזו תוספת טעימה, 

או להגיש יחד על מצע אוהד רוטב














6 תגובות:

  1. תודה. נקרא מעולה. פלפלים אדומים? ירוקים?

    השבמחק
    תשובות
    1. ההונגרים האמיתיים משתמשים בפלל ירוק בהיר, אני משתמשת גם בפלפל אדום

      מחק
  2. אני מקווה שאת רואה את התגובה
    אם יש לך את המתכון לשעועית הצהובה ברוטב חמוץ מתוק - תבוא עליך הברכה.
    זוכרת את זה מארוחות שבת בצהריים ואין לי מושג איך לשחזר את הטעם (מניחה שיש בזה רביחה וחומץ וסוכר אבל צריכה הוראות וכמויות)

    השבמחק
  3. שאלתי את אמא שלי ולהלן תשובתה: קודם כל משתמשים בשעועית צהובה טריה, עם הקפוא זה לא זה. כותמים הקצוות, שוטפים היטב,חותכים לפיסות באורך 3 ס"מ בערך שמים בסיר ממלאים כדי כיסוי במים, מעט מלח ומבשלים עד שמתרכך. בסיר אחר מכינים רביכה ממש קטנה, מוסיפים את השעועית עם הנוזלים ומתבלים בטיפה חומץ, מלח וסוכר לפי הטעם, אפשר גם מעט אבקת מרק בטעם עוף.

    השבמחק
    תשובות
    1. שכחת להוסיף גלד או שניים של בצל לבישול

      מחק
    2. צודקת, באמת ניזכרת שככה אמי בישלה. תודה

      מחק