יום רביעי, 5 ביולי 2017

בראוניז סברה (שוקו תפוז)

השילוב שוקולד תפוז לעיתים שנוי במחלוקת  
אני, דווקא אוהבת את המתיקות של השוקולד עם המרירות של קליפת התפוז.
משהו עוד זוכר את ליקר הסברה שהיה נפוץ במקומותינו?
ממש לא מזמן קניתי בקבוק כזה לאמא שלי שמאוד אוהבת את השילוב,
אבל שוב, אנחנו גם נהנים מאוד מקליפות תפוז מסוכרות מצופות בשוקולד, מבחינתי הממתק האולטימטיבי
ולכן כשנתקלתי במתכון הזה (מהבלוג של שרון היינריך) אורו עיניי
ומיהרתי להכין, טוב גם העובדה שהיתה לי קופסת קליפות הדרים מסוכרות בארון
גרמה לי לזרום ביתר זריזות למתכון הזה.



שוב לציין שהכנת הבראוניז האלה, שונה מעט מהרגיל וחשוב לעבוד על פי השלבים, דבר שיביא לתוצאה המבוקשת.

רכיבים:

100 גרם שוקולד מריר 70%
130 גרם ביצים (שתי ביצים גדולות)
170 גרם סוכר (עדיף סוכר דק)
60 גרם קמח רגיל מנופה
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר השתמשתי בשמן
80 גרם אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס - על זה ויתרתי לגמרי
35 גרם קליפות תפוז מסוכרות, קצוצות גס

אופן הכנה:

להמיס את השוקולד
להקציף את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה
 שמים את הקמח בקערה קטנה, ומוסיפים לו את קליפות התפוז ומערבבים, כך שכל הקליפות תהיינה מכוסות בקמח.
 מוסיפים לשוקולד המומס את השמן
 מוסיפים את הביצים המוקצפות לתערובת השוקולד בהדרגה, ומערבבים במרית עד לקבלת תערובת אחידה.
 מוסיפים את הקמח עם קליפות התפוזים וממשיכים לערבב במרית.
 יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, (תבית חד פעמית בגודל דף A4)
 אופים כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.  הבראוניז מוכנים כששטח הפנים שלהם נראה כמו קרום יבש מעט ופציח.
 מניחים לצינון בטמפ' החדר ומתענגים.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה