יום ראשון, 27 באוגוסט 2017

מאפינס ירקות

אני מניחה שתוכלו לקרוא לזה פשטידת ירקות, 
אבל הערך המוסף של הכנה בתבניות מאפינס
הוא אדיר לטעמי
קודם כל נתחיל מהסוף, אין צורך לחתוך למנות, מה שהופך להיות משימה בלתי אפשרית
כשהפשטידה חמה ואז תנסו להעביר לצלחת מבלי שהיא תתפרק בדרך
כן, תתפרק, אני לא אוהבת הרבה קמח בפשטידות שלי 
אז עוד סיבה להצטייד בתבניות מאפינס מסיליקון
ואפשר גם קוקוטים מקרטון.
אם נרד לרזולוציות קטנות יותר אזי לטעמי הדפנות האפויות של המאפין מוסיפות 
חן וטעם לפשטידה לעומת ריבוע חתוך.
ועוד מחשבונת לטווח הרחוק, מיועדת בעיקר למי שמקפיא, 
קל יותר לשלוף קוקוט מאשר להפשיר פשטידה שלמה
בקיצור, מקווה ששכנעתי אתכם לעבור להכין פשטידות בתבניות מאפינס 

רכיבים: (15 יח')

1 בצל קצוץ ומטוגן
4 קישואים שטופים, אין צורך לקלף
2 גזר
1 חב' עירית
עלים מ- 10 גבעולי פטרוזיליה
עלים מ- 10 גבעולי שמיר
5 ביצים
כף קמח
כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מגררים גס את הקישואים והגזר, סוחטים
קוצצים את הירוקים
מערבבים עם כל שאר הרכיבים ויוצקים לשקעים של תבנית מאפינס.

אופים בחום 185 מעלות כ- 40 דקות





4 תגובות: