יום רביעי, 13 בספטמבר 2017

צלי כתף בקר שגר ושכח

חיפשתי מתכון לצלי הבקר
הפעם בלי רוטב
כזה שניתן לחמם ולא צריך לאכול מיד בתום ההכנה
חיפשתי גם כזה שלא יטריח אותי במיוחד
אבל, שיהיה טעים, רך
ומצאתי, לא תאמינו, שגר ושכח בתנור
אין כמוהו  



רכיבים:

כ- 2 ק"ג של נתח כתף מרכזית מס' 5. עדיף – טרי, אבל גם קפוא יהיה טוב.
3 כפות תערובת תבלינים.
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
שמן זית

תערובת תבלינים :

¼ כוס מלח גס
¼ כוס סוכר חום
¼ כוס פפריקה מתוקה, עדיף מרוקאית בשמן
2 כפיות פלפל שחור גרוס
1 כף שום גבישי דק
1 כף שבבי בצל מיובשים
½ כפית זרעי סלרי (אפשר להשיג בבית טבע כחליטה)

מערבבים את כל החומרים, מעבירים לצנצנת ושומרים כמה חודשים. כמו המלח המתובל, בתערובת הזאת אפשר להשתמש לכל מה שתרצו לצלות על הגריל ולא רק, עוף, בקר, כבש, אפילו סלמון.




אופן ההכנה:

: מעסים את הנתח בשמן זית, ומתבלים בתערובת התבלינים בנדיבות, השארתי את הנתח ללילה במקרר שיספוג את התיבול

את הנתח מכניסים לשקית קוקי יחד עם 1/2 כוס יין לבן חצי יבש

 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, אופים את הנתח העטוף כ-30-35 דקות. 
אחר כך מנמיכים את החום ל-140-150 מעלות וממשיכים באפיה במשך של כ-3 שעות. 
אל דאגה – הבשר לא מתייבש. 
בתום האפיה מקררים את הנתח היטב ורק אז חותכים לפרוסות


את הרוטב  אפשר להגיש ליד או להשתמש בו  כציר בקר לרוטב




מבוסס על מתכון מהבלוג דם אש ותמרות עשן עם שינויים שלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה