יום רביעי, 22 בנובמבר 2017

מה אוכלים השבת?

הרי חצי מהזמן שאנחנו מקדישים לעניין סעודת שבת או חג הוא התכנון ואיסוף המתכונים
לפחות אצל אלה מאיתנו שלא יכולים כל שבת לאכול אותו דבר...
מזמן לא רשמתי פה תפריט שלם לארוחה,
אז הנה קבלו מגוון מנות חדשות וטעימות 
בדיוק לשישי בערב. 
רק להכין את רשימת הקניות
כל השאר בצ'יק צ'ק







נתחיל בדגי סול מטוגנים ומוגשים בלווית מרינדה חמצמצה

מנה קלילה שיכולה להיות מלווה בסלטים


רכיבים:

10 יח' דג סול
מלח,פלפל שחור, מיץ מלימון אחד

קמח מתובל במלח, פלפל שחור ושום גבישי

מרינדה:

1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום כתושים
כפית מלח
כף סוכר
4 כפות מיץ לימון
4 כפות מים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:

אחרי שהדגים מפשירים טוב  כדאי להשרות אותם בתבלינים ומיץ לימון לשעה ,שעתיים. 
כדי לחסוך בלאגן אני שמה את הקמח והתבלינים בשקית נילון
ובה טובלת את פיסות הדג
ומטגנת להזהבה מ-2 הצדדים.

להכנת הרוטב מלבינים את השום בשמן  מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה
מתקנים טעמים, כשמצטמצם טיפה מכבים את האש ומוסיפים את הפטריוזיליה

יוצקים מהרוטב בעזרת כף על כל נתחי הדג.






סלט כייפי חדש שניסיתי -טאבולה כרובית, כמה פשוט ככה טעים:

1/2 ראש כרובית היה במקרר
אחרי שהפרדתי לפרחים בדקתי והשרתי במי חומץ נגד כל הזוחליםשיכולים להיות שם
פשוט גררתי על מגררת גסה
הוספתי צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור עירית קצוצה, אפשר בצל ירוק ואפילו בצל סגול קצוץ דק
1/2 כוס חמוציות
מלח,מיץ מחצי לימון, 2 כפות שמן זית וטיפה פלפל שחור

את הסלט אפשר להכין בכיף יום מראש


לעיקרית ברירת המחדל -עוף
והפעם:
כרעיים בטעם תפוזים

רכיבים:

6 כרעיים חצויים או לא תלוי בכם

מרינדה:

תבלינים: מלח, פלפל שחור ופפריקה
כפית גדושה שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
2-3 כפות דבש
2-3 כפות מפריגת קפוא של תפוזים

אני אוהבת להשאיר את העוף במרינדה כמה שיותר זמן, 
אז ערב קודם מכינים את המרינדה מערבבים עם נתחי העוף
ולילה טוב במקרר.
 האפייה ביום שישי סמוך לסעודה
כי אין כמו עוף אפוי ישר מהתנור


האפיה:

מסדרים את הנתחים בתבנית, מכסים, אופים בחום 200 מעלות שעה ועוד חצי שעה ללא כיסוי.





מנה נוספת ששייכת בכלל לארוחות המנגל, אבל הייתי חייבת לנסות
הקניין קנה לבקשתי כבש טחון
והקבבים
הוכנו, רוטב טחינה סמיכה ליד -מנה מושלמת

600 גר' בשר כבש טחון
טוחנים: 1 בצל סגול
עלים מכ- 20 גבעולי פטרוזיליה
3-4 שיני שום
מערבבים עם הבשר הטחון
וגם מוסיפים  1/4 כוס שמן, פפריקה מתוקה,מלח ופלפל שחור
ממש ללוש את הבשר.
גם פה הכנתי את התערובת יום קודם 
והנחתי במקרר לספיגת טעמים.

יש לצור קציצות -אני השתמשתי בפורמות עגולות




אבל אפשר לצור כדורים ולמעוך או לצורת קבב מוארך
מטגנים בשמן  עד שמשחים 




לתוספות בחרתי בתפוחי אדמה אבל אל יקל בעיניכם הדבר, יירטתי מתכון סופר מיוחד
התאמתי לטעמי הבית
ולבסוף אפילו שונאות הפחמימות המושבעות שלי לא יכלו להפסיק לדגום

הרעיון שכל פרוסות תפוחי האדמה יגעו בתחתית התבנית, אין חתיכות בקומה שנייה.
אחרי שקלפתי תפחי אדמה ופרסתי לחצאים או לפרוסות, תלוי בגודל
ערבבתי את התבלינים: מלח,פלפל שחור, מעט בזיליקום יבש,רוזמרין ואבקת שום ב-1/3 כוס שמן 
ושפכתי על פרוסות תפו"א, ערבוב יסודי וכעת על תבנית חד פעמית משומנת
לסדר את תפוחי האדמה צמוד
להדליק התנור לחום 200 מעלות ולאפות 10 דקות
להוריד החום ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה ורבע.




בפינת הצומח - תבשיל כרוב ברסק עגבניות ככה מתקתק עם נגיעות פלפל שחור
את התוספת הזאת כדאי להכין בכמות גדולה , לחלק למנות ולהקפיא, כמה טוב שיש מה לשלוף מהמקפיא.

רכיבים:

כרוב לבן  קטן שלם חתוך לרצועות דקות
קופסה רסק עגבניות קטנה
2 בצלים פרוסים
כף פפריקה מתוקה
1/2 כוס סוכר 
(או פחות לפי הטעם ואפשר להמיר  לתחליף סוכר -אני משתמשת בסוכרה דייאט ללא טעמי לוואי )
מלח ופלפל שחור
מעט שמן
כחצי כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים את הכרוב ומטגנים כמה דקות.
 מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה 
 מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהכרוב מתרכך..


כיוון שאנחנו בחודש כסלו בחרתי לקנח בדונאטס בציפוי שוקולד

רכיבים:

1 כף שמרים יבשים
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1  ביצים
50 גרם מחמאה רכה
90 גרם סוכר
1 גביע מעדן אלפרו וניל
1 כפית תמצית וניל

לטיגון:
שמן

לזיגוג שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר 
3/4 כוס שמנת צמחית


סוכריות צבעוניות מכל מיני סוגים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:  
שמים את כל החומרים לבצק בקערת מיקסר עם וו לישה. 
 ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
כבר קצת קריר אז נעזרתי בתנור
בחום 45 מעלות צ'יק צ'ק תפח
מפזרים קמח בנדיבות על משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½1 ס"מ. 
קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 8 ס"מ, ועיגולים פנימיים קטנים יותר בעזרת חותכן קטן יותר. 
מסירים את העיגול הפנימי שנוצר ומתפיחים שוב את הדונאטס כ-30-20 דקות.

מחממים שמן בסיר עמוק ומניחים את הדונאטס בשמן, כך שהצד העליון נוגע ראשון בשמן. 
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

כשהדונאטס מתקררים אפשר לצפות

מכינים זיגוג שוקולד: 
מחממים שמנת ושוקולד במיקרו בערך 2 דקות
 וממתינים כדקה. מערבבים לקבלת תערובת אחידה

טובלים את הדונאטס בגנאש, מניחים על מגש ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל.

(מהכמות הזאת יצאו לי כ- 16 יח')




תגובה 1: