יום ראשון, 24 בדצמבר 2017

אוסובוקו ביין לבן



שבת בצהריים מתאים לי משהו חם, אבל עדיין לא הגיע העת לחמין
גיגלתי עצמי לדעת לחפש תבשיל קדרה שווה.
אוסובוקו כבר הכנתי בעבר איכשהו זה לא תפס
אולי הפעם תהיה לו הצלחה...




רכיבים: 

6 נתחי אוסובוקו עגל בעובי 3 ס"מ 
1/4 כוס שמן זית 
3 בצלים חתוכים לשמיניות 
2 מקלות סלרי קצוצים 
3 גזרים חתוכים לפרוסות אלכסוניות עבות 
1 גבעול כרישה (החלק הלבן) חתוך לרצועות
מלח 
פלפל שחור גרוס
1 בקבוק יין לבן יבש 
1/2 כפית טימין 
1 קופסת עגבניות קצוצות
כפית שום כתוש

לקימוח:
קמח

תבנית אפיה גדולה וגבוהה שתכיל את נתחי הבשר 
ואת  שאר התוספות 

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את הבצל והכרישה ומזהיבים מוסיפים את שאר הירקות
הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם זהובים. מניחים בצד.



ממליחים ומפלפלים את הקמח. מקמחים את נתחי האוסובוקו ומנערים את עודפי הקמח.



מוסיפים עוד קצת שמן למחבת, מחממים אותה היטב ומטגנים את הנתחים כ-3 דקות מכל צד לסגירה. 
מוציאים מהמחבת ויוצקים פנימה כוס יין. מקרצפים את תחתית המחבת בכף עץ. 
מורידים מהכיריים ושומרים להמשך.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
משטחים בתבנית פיירקס חצי מכמות הירקות, מעט טימין, חצי מכמות העגבניות והשום,
 מסדרים את נתחי הבשר ומפזרים עליהם את יתרת הירקות, הטימין, העגבניות,  והשום.
יוצקים את מיצי הצלייה מהמחבת ואת היין הנותר. 
מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים כשעתיים וחצי, 
הופכים את הנתחים באמצע וממשיכים  באפיה עד שהבשר רך מאוד.





את המנה הגשתי על מצע פריקי בירקות שורש

רכיבים:

1/4 1 כוסות פריקי שטופה ומסוננת
1 גזר מגורר גס
גבעול סלרי קצוץ דק
1 בצל קצוץ
חצי כפית שום כתוש
שמן זית
מלח,פלפל שחור, כפית אבקת מרק בטעם עוף
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל בשמן זית
מוסיפים 
את השום הגזר והסלרי
מאדים כ- 10 דקות
מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים את הפריקי
מערבבים 
מוסיפים את הנוזלים והתיבול
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות
עד שהגרגרים מתרככים.



לארוחה כל כך כבדה
רק סלט למנה ראשונה
חסה סלנובה מככבת ולידה תוספות לרוב

1 חב' חסה סלנובה
20 עגבניות שרי חצויות
1/2 חב' אדממה מבושלים במיקרו כ- 5 דקות 
גרעינים מ- 3 קלחי תירס מבושלים כ- 10 דקות במי מלח
ובבקשה אל תתעצלו ותפתחו קופסת שימורים, כי זה ממש לא זה
1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות

רוטב:

מיץ מלימון אחד
6 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות דק
כפית חרדל דיז'ון
2 כפות  סילאן

מלח ופלפל

חותכים את גרגירי התירס מהקלחים.
מוציאים את פולי האדממה מהתרמילים
מערבבים היטב את רכיבי הרוטב בצנצנת.

מרכיבים:  
בקערה גדולה מניחים את עלי הסלנובה ומעלים מפזרים תירס, עגבניות, כרוב, אדממה 
יוצקים את הרוטב לפני ההגשה ומערבבים קלות






תהנו!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה